Cope stuurt Williams naar huis op derde Pro Challenge

mark williams (small)Jamie Cope is het derde toernooi uit de Pro Challenge Series vanmiddag begonnen met een fraaie 4-1 zege op Mark Williams. Ook Ricky Walden maakte indruk: 4-0 en een break van 140 tegen Mike Dunn.

Tweevoudig wereldkampioen Williams is een van de vier top-16 spelers bij het toernooi in Leicester. Joe Perry redde het wel (4-3 tegen Michael Holt),  Ryan Day en Mark King komen vanavond nog in actie.

Eerder al verbaasde ik me over de opvallend zware loting voor dit viertal uit de top-16. Een speler als Sam Baird, de nummer 88 op de provisional ranking, heeft een bye gekregen en staat zonder te spelen in de tweede ronde.

Maar Williams, de nummer 15 van de ranglijst, trof in de eerste ronde met Cope de nummer 18, terwijl Perry’s opponent Holt 24e staat. Perry en Cope spelen overigens morgenochtend in de tweede ronde tegen elkaar.

Verder is de partij tussen Craig Steadman en James Wattana het vermelden waard: die werd pas op de laatste zwarte bal van het laatste frame beslist – in het voordeel van de Engelsman, 4-3.

Joe Jogia boekte een verrassende 4-2 zege op Stephen Lee. En Peter Lines was met 4-1 duidelijk te sterk voor Andrew Higginson, die anderhalve week geleden nog de finale van het kwalificatietoernooi voor The Masters haalde.

Lees ook:WK: O’Sullivan eenvoudig naar 2e ronde
Lees ook:PTC 2: Pinches mist zwart voor 147, Brecel verrast Cope
Lees ook:PTC in Sofia: Higgins en Trump op herhaling?
Lees ook:Williams, Day doen mee aan Pro Challenge Series
Lees ook:Holt en Walden niet, Davis en White wel naar Chengdu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.