Geen makkies op WK voor amateurs

World Snooker Championship 2009De IBSF heeft de loting voor het wereldkampioenschap voor amateurs, later deze maand in India, bekendgemaakt. De Nederlanders Joeri Reisig en Maurice le Duc en de Vlamingen Alain Vandersteen en Mario Van Herk zijn in Hyderabad van de partij.

Op het eerste oog heb je geen idee of je onze jongens kunt feliciteren met een makkelijke loting of juist niet. Zoals gebruikelijk bij het IBSF-wereldkampioenschap doen er immers veel in onze contreien onbekende namen mee.

Nadere bestudering leert dat achter veel namen die je niet kent, op papier voortreffelijke spelers schuilgaan. Niet verwonderlijk natuurlijk, op een WK…

Zo mag Reisig het in Groep M opnemen tegen een zekere Lim Chun Kiat, die echter nationaal kampioen van Singapore blijkt te zijn en wel eens een break van 130 scoort.

Le Duc heeft in Groep N met de drievoudig nationaal kampioen van Japan en een jonge Iraniër slechts twee niet-Europeanen als tegenstander, maar ook Gavin Pantall uit Wales, die vier jaar geleden de kwartfinales haalde.

Vandersteen krijgt in Groep J juist uitsluitend niet-Europese tegenstanders, onder wie de viervoudig jeugdkampioen van Sri Lanka, Ryan Somaratna.

Van Herk tot slot komt in Groep K aan tafel met onder anderen Muhammad Sajjad, de nummer 1 van Pakistan. 

De complete loting staat hier. Het toernooi begint volgende week zondag en duurt elf dagen.

Lees ook:Reisig, Le Duc verliezen openingspartijen WK
Lees ook:Zware loting Nederlanders op WK voor amateurs
Lees ook:Le Duc, Vandersteen naar KO-fase van WK in India
Lees ook:Schotse les voor Reisig op WK in India
Lees ook:WK-amateurs: Team België pakt zilver in Carlow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.