Masters-kwalificatie krijgt verrassende winnaar

logo mastersUit het viertal halve-finalisten Ben Woollaston, Rory McLeod, Anthony Hamilton en Andrew Higginson komt morgen de verrassende winnaar van het kwalificatietoernooi voor The Masters te voorschijn.

Verrassend, omdat ik denk dat weinig snookerkenners vooraf hun geld op een van deze vier spelers hebben gezet. Dat het toernooi een onverwachte winnaar oplevert, komt natuurlijk ook doordat veel hooggeklasseerde spelers het toernooi hebben gemeden.

Voor veel spelers die (net) buiten de top-16 staan, is het kwalificatietoernooi voor The Masters niet echt interessant. De kans dat je het toernooi wint is natuurlijk klein en rankingpunten krijg je sowieso niet.

Ook financieel is er geen enkele prikkel voor de spelers. Het prijsgeld overstijgt namelijk dat van een doorsnee pro-am toernooi niet.

De winnaar krijgt £2000, de verliezend finalist £680, de beide andere halve finalisten elk £250 en de vier verliezende kwartfinalisten ieder £105. Dat is niets meer dan een fooi en dekt nauwelijks de kosten van de reis naar Prestatyn in Wales.

Maar goed, één van deze vier spelers mag in januari naar de Wembley Arena en alleen voor het aantreden daar krijg je al £10.000.

Woollaston speelde een tot 3-3 gelijkopgaande partij tegen Michael Holt, maar maakte het karwei daarna met bijna-centuries van 99 en 93 vakkundig af. Hij speelt morgenochtend tegen McLeod, die tegen David Gray opende met een serie van 105 en uiteindelijk met 5-2 zou winnen.

Higginson won opvallend ruim van Matthew Stevens, 5-1, terwijl Hamilton aan Barry Pinches zelfs geen enkel frame gunde.

De winnaars van de beide halve finales morgenochtend spelen ‘s middags om 17 uur de best-of-11 finale.

Lees ook:Higginson en McLeod naar finale Masters-kwalificatie
Lees ook:Judd Trump wint Paul Hunter Classic
Lees ook:Rory McLeod schudt wél hand van Michaela Tabb
Lees ook:Brecel jongste wereldkampioen? 40 keer inzet!
Lees ook:Poll: Wie wint de Shanghai Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.