Williams en Hendry lachen zichzelf uit

Aan het einde van frame twee konden Mark Williams en Stephen Hendry zelf hun lach niet meer inhouden. Hendry had zojuist het frame gewonnen met een hoogste break van 13 (=dertien) punten!

Het was tekenend voor het belabberde niveau van deze Grand Prix-partij, die Williams uiteindelijk met 5-2 zou winnen. Vooral de eerste paar frames waren bedroevend, te meer als je bedenkt dat twee spelers aan tafel stonden die bij elkaar opgeteld negen wereldtitels hebben gewonnen.

Ik vond dat Eurosport-commentator Reind Duut zich nog beschaafd uitdrukte toen hij de wedstrijd als “vrij triest” omschreef.

grand prix - hendry-williams

…Hendry staat op het punt om groen te… missen natuurlijk! Williams kijkt toe…

Hendry en Williams misten ongelooflijke ballen. Telkens als je dacht: nu ligt de tafel open, ging het volgende shot weer onbegrijpelijk de mist in.

Ik zag Williams in het openingsframe een geweldige 3-ball-plant potten, maar ook die hielp hem er niet bovenop. De Welshman haalde het interval met een 3-1 voorsprong omdat Hendry zo mogelijk nog minder klaarspeelde.

Na de hervatting leek Williams enigszins zijn ritme te vinden met breaks van 47 (4-1) en 57, die echter niet volgende was voor de winst. Want uit het niets toverde nu ook Hendry een half-century te voorschijn, pakte dat frame nog en verkleinde zijn achterstand tot 4-2.

Een break van 55 hielp Williams aardig op weg in frame zeven. En hoewel Hendry pas 50 punten achter stond met nog 43 op tafel, gaf de Schot de partij al op.

Aan de ene kant vond ik dat vreemd: de ballen waren in prima positie voor het leggen van twee snookers of het verdienen van een free ball.

Aan de andere kant begreep ik het wel: Hendry wilde dat deze partij zo snel mogelijk over en uit was.

In de andere middagpartij won Peter Ebdon met 5-3 van Mark Davis. Ebdon stond met 3-2 achter maar scoorde breaks van 87, 135 en 64 om zich te plaatsen voor de kwartfinales, die vanavond worden geloot.

(foto Hendry © Eurosport Player)

Lees ook:Ebdon verzuimt het O’Sullivan lastig te maken
Lees ook:Welsh Open: Wales niet meer van de partij
Lees ook:Ebdon zet Wenbo terug op aarde
Lees ook:Murphy wipt Hendry in bizar slotframe
Lees ook:Murphy laat zich verrassen op World Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.