Word prof, speel de Euro Tour!

logo ebsaAltijd al snookerprof willen worden? Schrijf je dan nu in voor de Euro Tour van de EBSA. Dit is een reeks van drie toernooien: komende maand in Antwerpen en later dit seizoen in Polen en Duitsland. Naar verluidt spelen de zes best geklasseerden na deze drie events met de finalisten van het EK-19 om twee Main Tour-tickets.

Op de officiële website van de European Billiards & Snooker Association vind ik helemaal niets terug over deze Euro Tour. Maar op snookerforums in zowel België als Duitsland wordt de toernooireeks deze week aangekondigd.

Helaas geeft de EBSA zelf erg weinig details prijs over de Euro Tour. In de officiële uitnodiging van vorige week wordt met geen woord gerept over het toernooiformat, het aantal deelnemers of het prijzengeld.

Ook óf, en zo ja, hóe je je via de Euro Tour voor de Main Tour zou kunnen kwalificeren, schrijft de EBSA niet.

Het enige wat zeker is: het eerste toernooi vindt op 10 en 11 oktober in Matchroom Schijnpoort in Antwerpen plaats. De inschrijving eindigt op 4 oktober. De twee andere events vinden pas in 2010 plaats, in februari in Lublin en in april in Berlijn.

Het startgeld bedraagt €50,- per toernooi. De EBSA stelt verder dat de Euro Tour in beginsel open staat voor alle snookerspelers, maar dat de nationale bonden een selectie maken.

Merkwaardig toch dat er zo weinig ruchtbaarheid wordt gegeven aan deze interessante toernooireeks, die vooral voor jonge talenten van het Europees vasteland een relatief goedkope mogelijkheid is om eventueel de Main Tour te bereiken.

Lees ook:Euro Tour geschrapt na te weinig aanmeldingen
Lees ook:Vier extra Main Tour-tickets voor Europese amateurs
Lees ook:Tweede event Euro Tour komt eraan
Lees ook:Europese PTC’s in Duitsland, Polen, Ierland, België
Lees ook:PTC-toernooi Offenburg lijkt van de baan

4 reacties op “Word prof, speel de Euro Tour!

  1. Kevin

    Na kwart tegen jarl ,gebrek aan motivatie was groot na het vernemen dat tickets eurotour niet doorgaan .Dit was de enige rede waarom ik meedeed nadien teleurgesteld om zoveel moeite te doen voor niets. Al een geluk ik niet uit Malta of Polen kwam om dit nieuws vandaag voor mijn halve finale op te vangen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eelco

      Dat is behoorlijk lullig Kevin! Weet je ook wat de reden hiervoor is? Eigenlijk zouden de deelnemers hun inschrijfgeld en de gemaakte (hotel) kosten terug moeten krijgen!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kevin

    Ja dat vind ik ook Eelco van die hotelkosten enzo …
    De reden is dat worldsnooker de eurotour niet meer wil laten doorgaan. En bij nader inzien heeft dit gewoon te maken met geld enzo … Kijk maar naar de aziatische landen die gooien bakken geld naar worldsnooker en die mogen en kunnen alles , maar europa is stukken minder en hier hebben ze zelf niks aan .Snooker zal nooit opengemaakt worden voor europese spelers zolang er geen dikke sponsors uit europa komen …

      /   Beantwoorden  / 
  3. MLD

    Hij wil Azie met ons continent vergelijken, weet je wel hoeveel spelers van aanzienlijk niveau er rondlopen in alleen al China en Thailand, vind je het gek dan dat er geld in gepompt wordt, dat heet investeren!Hoeveel spelers van die aard lopen er in Belgie, Nederland of Duitsland want meer landen van ons continent komen sowieso niet in aanmerking?In Duitsland ken ik alleen de Braziliaan Igor Figuiredo (30plus), in Nederland Gerrit en die speelt niet internationaal meer, in Belgie ken ik er twee, waarvan er een ook niet meer internationaal speelt en beide zijn al over de dertig, dan heb je een supertalentje van 14 en dan heb je de spelers als jezelf, Patrick Einsle, Itaro Santos begin twintigers die zich helemaal blind staren op de maintour.Als ik 30000 Euro zou hebben om iemand te mogen sponsoren, waarom zou ik dat geld dan in iemand pompen die A. niet bijzonder getalenteerd is en B. niet juist te werk gaat om z´n doel te bereiken en ik zal C. niet noemen…moet ik je dan sponsoren omdat ik je een lieve jongen vind?Wake up man!
    Je krijgt hier de mooiste kans ter wereld om je te plaatsen voor de maintour via de International
    Open, nergens kan je het zo gemakkelijk krijgen als op dat toernooi, maar het gaat niet alleen om het plaatsen voor de maintour, maar om het handhaven en het zodanig presteren, zodat je wat teweeg brengt in je land en meer mensen het gaan spelen, vooral jeugd, dat is ook de reden waarom er nu zoveel geld door China wordt ingestoken omdat er rolemodels in de top zestien staan en meedoen voor overwinningen…ben jij zo´n rolemodel en heb jij het charisma en de kwaliteiten om het continent of laten we beginnen met Belgie zo gek te krijgen van dit spelletje dat geldschieters zich aanmelden?
    Laat ik het zo zeggen ik zou die 30000 in dat 14 jarige supertalentje steken indien hij dat nodig zou hebben en jij zou op eigen kracht het tegendeel moeten bewijzen, maar dat zal je nooit van je leven lukken zonder punt B. en C. te veranderen.
    Deze les gaat volgens mij in als de langste reactie zover op snooker.blog.nl krijg ik daar nog wat voor?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.