Wenbo zet ook Murphy aan de kant

Tot grote vreugde van zijn Chinese thuispubliek heeft Liang Wenbo vanochtend de eindstrijd van de Shanghai Masters gehaald, zijn eerste rankingfinale op de Main Tour. Wenbo zette Shaun Murphy met 6-5 aan de kant en mag zich gaan opmaken voor een finale tegen Ronnie O’Sullivan of John Higgins.

Wenbo kwam dankzij breaks van 41 en 59 en een century van 102 rap op een 2-0 voorsprong. Murphy maakte nog voor het interval gelijk, en daarna was er nooit méér dan een frame verschil, wel telkens in het voordeel van de Chinees.

…Wenbo aan tafel in het beslissende frame tegen Murphy

Wenbo leek het laatste frame eenvoudig te gaan winnen met het pack mooi open. Zijn break bleef echter op 40 plotseling steken nadat de speelbal touching lag met een rode bal. Murphy kreeg dus nog een laatste kans, maar wist die niet te verzilveren.

De spannende wedstrijd was voor kijkers naar Eurosport slechts tot 4-4 te volgen. Daarna onderbrak het sportkanaal de tv-uitzending voor een zinloze herhaling van een tenniswedstrijd van enkele dagen geleden. Op de website van Eurosport liep de livestream van de partij wel gewoon door, maar die is alleen tegen betaling te bekijken. 

Ik heb even navraag gedaan bij de Britse Eurosport-commentator David Hendon, die me liet weten dat “contractuele redenen” ten grondslag lagen aan het abrupte einde van de tv-uitzending.

Hopelijk krijgen de kijkers vanmiddag de partij tussen O’Sullivan en Higgins wél volledig te zien.

…Murphy op zoek naar snookers in het laatste frame tegen Wenbo…

foto’s Liang Wenbo & Shaun Murphy © Eurosport Player

Lees ook:Speelschema Masters, speeldag 4
Lees ook:Uitzendschema UK Championship 02-12
Lees ook:O’Sullivan neemt 6-3 voorsprong op Wenbo
Lees ook:WK snooker trok 59% meer kijkers in Nederland
Lees ook:Murphy mist 147, Trump en Robertson nipt door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.