Haneveer tegen Gray, daarna wellicht tegen White

Björn Haneveer opent het rankingseizoen 2009-’10 aanstaande maandagochtend om 11 uur tegen David Gray, een partij uit de eerste ronde van de kwalificatie voor de Shanghai Masters. De winnaar neemt het een dag later op tegen Jimmy White.

Dat blijkt uit het speelschema dat Global Snooker heeft gepubliceerd; het organiserende World Snooker heeft officieel nog geen loting bekendgemaakt de loting inmiddels bevestigd. De kwalificatiewedstrijden worden zoals gebruikelijk in Prestatyn, Wales gespeeld.

Als we, opportunistisch als we zijn, het verdere speelschema bekijken, zou Haneveer na Gray en White te hebben verslagen, ook nog Andrew Higginson en Dave Harold op zijn weg vinden, voordat hij daadwerkelijk naar het hoofdtoernooi in Shanghai kan afreizen.

Maar eerst dus David Gray. De 30-jarige Engelsman won in 2003 de Scottish Open, zijn enige rankingtitel. Een jaar later scoorde hij een 147-break en haalde hij de finale van het UK Championship, maar verloor die met liefst 10-1 van Stephen Maguire.

Gray, vaste trainingspartner van Jimmy White, is in de jaren daarna steeds verder weggezakt op de wereldranglijst. Hij verloor afgelopen seizoen feitelijk zijn plaats op de Main Tour, maar kreeg in juni van World Snooker volkomen verrassend een wild card. Die worden normaal gesproken alleen aan jonge, veelbelovende talenten toegekend.

Lees ook:David Gray bewusteloos gevonden op straat in Thailand
Lees ook:Higgins voelt hete adem van O’Sullivan
Lees ook:White-wash voor Björn Haneveer
Lees ook:David Gray kan wildcard niet waarmaken
Lees ook:Shanghai: Haneveer tegen Couch of Pagett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.