Liang Wenbo wint eerste proftitel

Liang Wenbo heeft zijn eerste titel als snookerprof binnen! De 22-jarige Chinees won vandaag de finale van de Beijing International Snooker Challenge tegen Stephen Maguire. De Schot, nummer twee van de wereld, leek de titel voor het grijpen te hebben toen hij met 6-4 voor stond, maar Wenbo keerde de partij nog om en sleepte de laatste drie frames in de wacht, 7-6.

De Beijing Challenge telt niet mee voor de wereldranglijst. Wel verdiende Wenbo ruim € 50.000,- met zijn zege. Het was zijn eerste overwinning als prof. Ook Ding Junhui, China’s bekendste speler, won ooit zijn eerste proftoernooi in eigen land, de China Open in 2005.

Wenbo staat 27e op de ranglijst, Ding is na een matig seizoen gezakt naar de 13e plek. De vraag is wie van beiden de hoogstgenoteerde Chinees zal zijn na dit seizoen. Wenbo, die deze week tegenstanders als Stephen Hendry, Ali Carter en Mark Allen met duidelijke cijfers klopte, lijkt in elk geval prima in vorm.

Critici menen echter dat Wenbo’s aantrekkelijke spelstijl wel eens té aanvallend, en daarmee té riskant, zou kunnen zijn. Hoe dan ook, Wenbo-in-vorm is in elk geval een genot om naar te kijken!

Lees ook:Liang Wenbo op dreef in thuisland China
Lees ook:Wenbo verdedigt eerste proftitel in Beijing
Lees ook:Mark Allen glipt halve finales binnen
Lees ook:Ricky Walden zet Liang Wenbo op z’n nummer
Lees ook:China tegen Schotland in eindstrijd Peking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.