Eredivisieteam de Pompadour in een nieuw jasje

Het eredivisieteam van de Pompadour uit Breda heeft een bijna volledige make-over gekregen. Van alle teamleden die de afgelopen jaren speelden is er slechts één over, maar de nieuwe generatie staat te trappelen van ongeduld om aan het eredivisieseizoen te gaan beginnen! 

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Captain Richard Vernimmen is de nieuwe captain van het eredivisieteam  Pompadour. Het team heeft nog oude rot, Martijn Adam. Enkele teamgenoten Jurgen Gruson (welbekend als referee) en Michaël Kuijpers en Vernimmen hebben vorig jaar wel eens mee mogen spelen omdat ze als 1e divisie spelers in mochten vallen in de eredicisie.

“Voor onze overige teamgenoten Anton Janssen, Dominique Hovens, Brian Wetzel en Peter Damen is het ware proeve van bekwaamheid om zich te kunnen meten met het hoogste echelon in de snookercompetitie.

We zijn een zeer gedreven en gemotiveerd team die nog veel kunnen en willen leren. Deze geboden kans grijpen we dan ook graag met beide handen aan en we zullen er alles aan doen om ons staande zien te houden in de eredivisie komend seizoen!”

© Corné Kuijpers

© Corné Kuijpers

De oude rot, Adam, vult hier op aan:

“Het was over en uit. Dat was duidelijk. De redenen daarvoor waren gewoon onderdeel van een logisch proces. Na verloop van tijd is het gewoon op. Ons eredivisieteam had nog één wedstrijd te gaan; Wie kan zich het beste volproppen met onbeperkte sushi gerechten? Een passende afsluiter van ons eigen stukje snookergeschiedenis.

Maar, cliché cliché, niets is wat het lijkt. De licentie leek al onderweg retour richting bondsbureau toen vijf stoere mannen zonder vrees besloten de uitdaging aan te gaan. Binnen 500 groepsapp berichten werden de rollen verdeeld, trainingsschema’s vastgelegd en werd het netwerk aangesproken op zoek naar sponsors. Jammer dat Nike, Jumbo en Vissers (de plaatselijke speelgoedwinkel) afhaakten, maar de mannen zijn en blijven vastberaden.

De passie en toewijding die de nieuwe leden laten zien doet bijna denken aan de beginperiode van de snookerhype in ons landje. Toen reden we fluitend iedere zondagochtend 100 kilometer met 30% kans om de eerste ronde van een best of drie te overleven. De avond ervoor poetste je je schoenen, streek je overhemd en polijste je je farrel zo glanzend dat je er in kon zien of je strikje goed zat. Heel anders dan de losse pols van de afgelopen jaren. Ook heel leuk, maar wel anders.

Een gedeelte van het oude team van de Pompadour. Vlnr Ivo Kraus, Bjorn Kock en Remco Tiel © Corné Kuijpers

Een gedeelte van het oude team van de Pompadour. Vlnr Ivo Kraus, Bjorn Kock en Remco Tiel
© Corné Kuijpers

Wennen ook wel voor deze oud gediende. Plotseling moet ik online gedeelde pdf documenten doorscrollen om te zien wanneer en waar wie speelt. Weet ik ruim een maand vantevoren al of ik een keer mag mee doen. Ja, ik ben er toch maar weer bij. Wanneer er om je heen een aantal spelers zijn met zo veel inzet en spelvreugde, wie ben ik dan om te weigeren de helpende hand toe te steken.

Uiteraard valt moeilijk te voorspellen waar ons team gaat eindigen in de ranglijst aan het einde van het seizoen. Wat ik wel nu al weet, is dat de eredivisie verrijkt wordt met een team dat oprecht blij is met de kans om de competitie aan te gaan met de beste teams die Nederland op snookergebied momenteel rijk is. Niet voor het geld, niet voor gratis trainingsuren, maar uit liefde voor de mooie snookersport. Bij voorbaat Hulde!”

De Pompadour begint het seizoen met een thuiswedstrijd vanmiddag tegen Vlaardingen 1, die gepromoveerd zijn naar de hoogste klasse. Later meer over de eredivisie.

Lees ook:HOB Nijmegen keert terug in eredivisie
Lees ook:Amigio 1/Inpower is nieuwe koploper in de eredivisie
Lees ook:Nieuws uit de eredivisie
Lees ook:Jongste competitiespeler maakt debuut
Lees ook:Amigio 1/Inpower wint kraker in eredivisie

6 reacties op “Eredivisieteam de Pompadour in een nieuw jasje

  1. Martijn

    Leuk hoor dat enthousiasme en ook zeker gegund, maar die licentie is toch van de bond en niet vd zaal?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Richard Vernimmen

      We hebben het team gewoon aangevuld met nieuwe spelers met Martijn als linksig pin naar het oude team. Daar is volgens mij niks mis mee en volgens mij ligt deze licentie wel bij de zaalhouder.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martijn

        Niet belangrijk meer, de bond heeft dit duidelijk al goedgevonden, maar dit staat in het competitiereglement.

        Wat ik al zei, het is jullie gegund net zoals ik het Nijmegen ook gun, al was dat dan wel nadat zij netjes de play off gewonnen hebben. Toch verschillend.

        ARTIKEL 104 LICENTIEHOUDER/REGELING
        1. Alle licenties behoren toe aan de KNBB.
        2. Voorafgaand aan ieder seizoen zullen de licenties door de KNBB worden uitgedeeld.
        3. Vervolgens zal aan de zaalhouder, het team of de vereniging het gebruiksrecht van de
        licentie worden toegekend. Het eigendomsrecht van de licentie blijft bij de KNBB. De licentie is NIET overdraagbaar

          /   Beantwoorden  / 
  2. roel

    succes mannen,

    we komen elkaar dit jaar weer niet tegen in de competitie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Richard Vernimmen

      Thanks Roel, het is wel raak ja haha. En volgend seizoen misschien weer niet…. We zullen zien. Eerste wedstrijd zeer tevreden met een 4-5. 😊

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ivo

    De bond en regeltjes…….blijft een lastige combinatie

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.