Uitslag enquete teamcompetitie

De KNBB sectie snooker heeft de uitslag van de enquete aangaande de teamcompetitie bekend gemaakt. Uit de uitslag van de enquete bleek dat de meeste spelers het graag willen houden bij het huidige systeem, wat betekent dat daar niet aan gesleuteld gaat worden en alles blijft zoals het is. Er is echter meer nieuws.

logo knbb

Eredivisie

Bij de eredivisie is een plekje vrij, aangezien niet alle kampioensteams uit de hoofdklasse willen promoveren. Alle teams die voor de vrij gekomen spot in aanmerking willen komen kunnen zich melden. Er zal een playoff gespeeld worden op een nader te bekend maken plaats en tijdstip. Opgeven voor deze playoff kan via mail bij Kevin Chan.

Tevens heeft de sportcommissie het verzoek van de captains gehonoreerd om het komende seizoen dresscode B verplicht te gaan stellen. Er mag dus niet meer in poloshirts gespeeld worden in de eredivisie.

Ranking

De rankingtoernooien van de KNBB zullen begin van het seizoen weer van start gaan. Er worden 7 NSR-toernooien georganiseerd, 7 senioren/dames-toernooien en 7 juniorentoernooien. Voor de junioren en de kabouters worden de toernooien voortaan op één dag gepland.

En dan het NK…

Er zullen géén kwalificatieweekenden meer gehouden worden. Alles wordt in hetzelfde (lange) weekend gespeeld. Er wordt wel gespeeld in poules, maar de geplaatste spelers stromen pas in de knockout-fase in.

Verder krijgt de NNSR twee plaatsen toegewezen voor het NK.

De gehele uitslag van de enquete van het NK is hier terug te vinden. Het hele bericht van de KNBB met meer details vind je hier.

Lees ook:Poll Snookerblog geeft iets andere uitslag dan enquete NK van KNBB
Lees ook:Uitslag NK-enquete bekend
Lees ook:Wie gaan er promoveren naar de eredivisie?
Lees ook:Playoffs eredivisie
Lees ook:Extra plek in de eredivisie beschikbaar

62 reacties op “Uitslag enquete teamcompetitie

  1. Martijn

    Ik vind het feit dat de klasses (mn de hoofd en de eerste) worden samengevoegd toch ook wel het vermelden waard.

    Voor mij persoonlijk erg jammer, maar blijkbaar is dit wat de meesten willen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Dat gezegd hebbende heb ik wel m’n bedenkingen bij die motivering van de op handen zijnde veranderingen.

    Denk persoonlijk niet dat alle mensen doorhadden dat deze enquete in feite een stemming was en ik heb ook vraagtekens bij de representativiteit van deze enquete/stemming. 150 respondenten lijkt mij wat weinig. Raar moment ook in de zomer.

    En dan heb ik het nog niet eens over de opzet van de enquete. Zo miste ik bijvoorbeeld bij de vraag over aantal klasses de optie van 4 klasses (2 en 3 samenvoegen en de rest houden zoals het is).
    De 1e klasse eventueel aanvullen met 2e klasseteams die het niet eens zijn met de classificatie van recreanten.

    Wat was er eigenlijk mis met de opzet van afgelopen seizoen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Simon

    Waarom wordt er nu weer terug gekomen op die kledingeis B. Daar is toch geen speler bij gebaat! Schaf die kledingeisen toch eens compleet af. Verhoogt alleen maar de toegankelijkheid van de sport.

    Weet je hoeveel mensen in Nederland een gilletje hebben; alleen diegenen die ooit op de hoofdronde van een NK in een biljartsport hebben gestaan. Zo bejaard en onzinnig!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      “In het laatste captains overleg is door alle aanwezige teams het verzoek geuit om dresscode B verplicht te stellen in de eredivisie. De sportcommissie heeft dit verzoek overgenomen.”

      Er zijn dus blijkbaar een aantal teamcaptains geweest die daar wel bij waren en het niet alleen wel een goed idee vinden, maar het zelfs verzocht hebben.

      Het wordt steeds gekker in snookerland…

        /   Beantwoorden  / 
    2. flo

      beste siempie, ben het hier helemaal mee eens….wat is er mis met een pantalon en een poloshirt dan???? sta je daar straks in je ape pakkie voor helemaal niemand te spelen….geen toeschouwers geen pers etc etc etc! de profs op tv spelen behalve het WK,MASTERS EN DE UK…ook alleen in een bloesje of polo van de ptc tour! vind het een achteruitgang ipv vooruitgang! maar dat is mijn mening en ik denk dat veel ere spelers er ook zo over denken!

        /   Beantwoorden  / 
    3. Martin Hazewinkel

      Je mag die van mij wel lenen Simon ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. patrick terlou

    Mijn perceptie was dat kledingcode B polo en pantalon was.Daarom heb ik ook voor B gestemd.Kan je nagaan hoe ik met kledingcodes bezig ben hahaha.Ik ben wel voorstander van sliploos…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Ben jij Teamcaptain dan Patje?

        /   Beantwoorden  / 
  5. patrick terlou

    Hoi Martijn,

    Dat was ik het laatste half jaar wel maar aankomend jaar zit ik niet meer in SCU ivm mijn financiele situatie.En ik heb van maart t/m vorige week zondag in de SC gezeten.We hebben er tijdens een teamcaptainvergadering begin maart wel ff over gehad maar ik ben niet persoonlijk benaderd afgelopen halfjaar over wel/niet kledingcode B.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martijn

      Je schreef dat je voor B gestemd had in het captainsoverleg toch?
      Dat was toch voor eredivisie teamcaptains?

        /   Beantwoorden  / 
      1. patrick terlou

        Stemming is niet de juiste woordkeuze.Het was naar mijn indruk geen stemming want ik was vooraf ook niet op de hoogte van de agenda.Anders had ik natuurlijk met mijn teamgenoten moeten overleggen.We hebben het er ff over gehad en mijn gedachte bij kledingcode B was polo en pantalon.De vergadering was VOOR mijn periode bij de SC.Diezelfde avond stapte Hui-Wah uit de SC en ik besloot haar plek over te nemen.Ik dacht dat deze vergadering alleen ging over het incident met Amigio aangaande de uitgestelde wedstrijd.Vorige week is de kledingcode B door de sportcommissie gegaan.Lijkt mij dat je eerst een enquete naar de captains stuurt met de vraag welke kledingcode ze willen.Ik ben niet benaderd in ieder geval het afgelopen laatste half jaar….Andere captains wel?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Martijn

          Bevalt het in de SC Patje?

            /   Beantwoorden  / 
  6. ivo kraus

    Waaruit blijkt dit specifieke verzoek, want in het verslag van de captainsmeeting staat dit niet als zodanig vermeld. We hebben het er wel over gehad, maar volgens mij was dresscode C het minimum, waarbij geuit is dat dan alle spelers hetzelfde aan moeten hebben. Dresscode B is niet direct verzocht naar mijn mening. Ik speel liever in pantalon met polo.

      /   Beantwoorden  / 
  7. patrick terlou

    Ik kreeg de indruk dat de bond hun eigen dingetje
    creeeren en informatie in eigen voordeel wil draaien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin H

      Echt Patje ?

        /   Beantwoorden  / 
  8. patrick terlou

    Ik denk dat het aan mij ligt Martin hahaha

      /   Beantwoorden  / 
  9. ivo kraus

    Wie gaat erop toezien dat de regels worden gehandhaafd ? Is er al een nieuw reglement waarin dit is/wordt geregeld en zijn er nog meer wijzigingen ? Krijgen we als spelers dit nieuwe reglement nog als concept, zodat we erop kunnen reageren ? Mogelijk o.g.v. het reglement dan bezien of je je in wilt schrijven ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. ivo kraus

      Lees net dat de op 22 juli 2015 een nieuw reglement is vastgesteld, dat gelijk het stempel “definitief” heeft gekregen……mijn reactie van 18 juli 2015, met als doel een communicatie cq participatie op te zetten tussen bond en snookerleden, was dus aan dovemansoren gericht…….vooral in je ivoren torentje blijven zitten en niet naar beneden kijken :-(

        /   Beantwoorden  / 
      1. Annet van Riel

        Door wie is dat vastgesteld dan? En waar lees je dit?

          /   Beantwoorden  / 
          1. ivo kraus

            Wie stelt dit vast ? Hoe verloopt dit proces en hoe kan ik daar als speler invloed op hebben ?

            Bijvoorbeeld de dresscode is nu een open einde en daar is toch wat discussie over geweest, alsmede andere zaken in het reglement.

              /  
  10. Remco Tiel

    Snap er de ballen niet meer van…naar mijn mening wel ok dat voor het nk geen kwalificatierondes meer gespeeld hoeven te worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin H

      Helaas geeft het kunnen spelen van het NK in 1 weekend juist de staat aan van snooker in Nederland ..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Simon

        @ Martin: Nou, dat is in de jaren ’90 vaker gedaan en heel goed gelukt. Hartstikke gezellig man!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Martin H

          Simon, in de jaren sleepte ik nog cassettebandjes mee ;)

          Mee eens, Was hartstikke gezellig toen, sterker nog, afgelopen NK heb ik nog geroepen dat het best een optie zou zijn om zonder een kwalificatieweekend te spelen ( scheelt tijd en kan ik ook zeggen dat ik in het hoofdtoernooi speel ;) )

          Gaat me meer om de terugloop en de, in mijn ogen, vreemde constructies wat de competitie betreft. Een competitie moet een volledig volwaardige zijn, “gewoon” 2 keer tegen elkaar spelen. Niet 1,5 en dan nog een eindpoul oid. En geen samenraapsel van hoofdklasse en eerste divisie, zie je dat in het voetbal al gebeuren ? Eerste divisie en we pakken de zondagamateurs er wel bij om op te vullen?

          Pak het probleem aan ( te weinig spelers/teams). Wil je hoog spelen ? Dan zijn er afstanden, dat is een keuze. Hoe vaak reden wij niet van Vlaardingen naar Zevenaar om 3 framepjes te ballen.

          EN als je snookerend Nederland in de kijker wil spelen zorg ervoor dat je altijd de beste Nederlandse spelers afvaardigd en niet de bobo’s ( jaja op eigen kosten maar daar is Nederlands snooker niet mee gediend )

            /   Beantwoorden  / 
      2. Remco Tiel

        Klopt helemaal maar we zullen moeten accepteren dat de gouden tijden voorbij zijn en niet meer terugkomen. Focus moet liggen op het voorkomen van de verdere teloorgang van het snooker. ..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Annet van Riel

          Die suggestie wordt wel gewekt door te zeggen dat er geen kwalificatieweekenden meer zijn. Hoe gaat het er dan uitzien?

            /   Beantwoorden  / 
  11. Simon

    Dus … wel stemmen voor een bepaalde kledingcode, maar niet aangeven waar A, B en C voor staan. Apart.

    Maar wat zijn nu de beweegredenen om er kledingcode B van te maken? Is een polo niet netjes genoeg, maar een overhemd en vestje wel? Gaat het dan om uitstraling of …

    Voor mij ook een beetje eigen belang hoor. Ik heb een vestje maatje heel groot en wat vestjes maatje klein voor mij, te groot voor de rest. Enig idee wat ik er voor moest doen om een nieuw vestje te kopen? Als ik nu wil afvallen, moet ik dan voor ieder maatje minder 80 Euro uitgeven? En dat voor zo’n courant kledingstuk. Bah.

      /   Beantwoorden  / 
  12. patrick terlou

    @Martijn
    Ik ben er vorige week uitgestapt Martijn.Ben van mening dat er teveel statusgeile mensen inzitten…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      @Patrick: De reden die je mij doorgaf om uit de sc te stappen was dat je de komende periode niet veel tijd meer kon besteden aan het snooker. Jammer dat ik hier moet lezen dat we volgens jou statusgeil zijn. Ik had het op prijs gesteld als je me dat tijdens ons laatste gesprek had gezegd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Flo

        Toch blijft het apart dat er continu goede mensen bij de zogenaamde bond op blijven stappen Kev vind je niet? Dat jullie deze dresscode erdoorheen rammen zegt ook weer genoeg… Zelf spelen jullie geen eredivisie en hebben dus blijkbaar niet de ere spelers zelf gevraagd hoe ze hierover denken!!?!!? Even over de besproken zaken … Ik heb zelf een keer of 3 erbij gezeten 1,5 jaar geleden en er word werkelijk niks gedaan met de notulen … Jullie zitten daar met een iPad voor je neus maar luisteren ho maar… Zitten jullie te Candy crushen tijdens de meeting? Persoonlijk denk ik dat het lontje van de bond echt bijna is opgebrand en dat het heel snel afgelopen kan zijn als jullie je eigen ding blijven doen daar en niet luisteren naar de mensen die ECHT van de sport houden en er niet zitten om zichzelf ipv de sport voorop te zetten!!! Ben ook heel benieuwd hoe het zo met het NK gaat zal wel weer een heel dubieus BID achtig iets worden ….. Eerst bij
        Mij koffie drinken op de zaak en vervolgens met de envelop die ik net heb ingevuld naar Maasluis rijden om daar mijn bid even te bespreken…….. Word er gewoon misselijk van…..! Maar ik hou nu op….. Anders ga ik zo nog persoonlijk worden! 😂😂😂😂😂

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paul Swanenburg

          Flo,
          Je reactie is al persoonlijk genoeg, vindt ik. Bovendien is de beschuldiging aan het adres van Kevin totaal ongegrond en daar nemen wij dan ook afstand van. Dat jij het niet eens was / bent met het Bid-proces is bekend, en daar mag jij het ook niet mee eens zijn. Wat jij niet mag is een goedwillende vrijwilliger beschuldigen en zwart maken, zonder dat je hiervoor enig bewijs hebt. Jij hebt er zelf voor gekozen de inhoud van je bid met Kevin te delen. Je had de envelop ook gewoon gesloten aan hem kunnen overhandigen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Flo

            Beste Paulus, wat ik niet mag?? Ik mag zeggen en denken wat ik vind Paul…. Zouden meer mensen moeten doen! En beschuldigen? Ik zeg zoals ik het ervaren heb Paul, en ook als ik de envelop dicht had meegegeven had die vanzelf een keer open gemaakt moeten worden toch? Ik maak helemaal niemand zwart dat doen ze zelf door alsmaar rare en ongefundeerde beslissingen te nemen en dat zijn een hoop mensen gewoon zat Paul……! Jij zou als ex ondernemer juist moeten weten hoe het is om je centjes te verdienen in de keu sport branche en als je dan(zoals er in de wandelgangen gezegd word) €2000 moet gaan betalen om een NK binnen te loodsen is dat ronduit belachelijk!! Dat heb totaal niks meer te maken met de beste locatie ,maar wie de dikste portemonnee heeft…..! Snooker bloed dood… En er moet een hoop gebeuren wil dat weer worden zoals het was…. Maar met deze mensen aan het roer gaat dat zoieso niet gebeuren…. ! Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag ik zeggen!!!

              /  
    2. Martijn

      Jammer van die statusgeile mensen, maar ook zeker jammer dat jouw invloed verdwenen is. Zo verandert er dus helemaal niks…

        /   Beantwoorden  / 
  13. patrick terlou

    En wat als de halve eredivisie niet in gilet wil spelen?

      /   Beantwoorden  / 
  14. patrick terlou

    Laten we aankomende maandag de week eens goed beginnen met het opzeggen van mijn KNBB lidmaatschap.Want volgens heb ik helemaal niet zo een lidmaatschap nodig om te hoeven snookeren.Lijkt me heerlijk.Lekker snookeren zonder dat iemand zegt dat ik een verkeerde polo aanheb,of geen strikje of geen giletje.Geen last meer van regelneukers en zichzelf ontzettend belangrijk vindende mensen.En steeds meer mensen lopen weg…….Het treurige is dat ze zelf vinden dat ze goed bezig zijn.Of ze zitten toch lekker op een mooi plekje waar ze vooral lekker voor zichzelf kunnen zorgen….!

      /   Beantwoorden  / 
  15. ivo kraus

    Iedereen die vrijwillig bij de bond werkt doet positieve dingen voor het snooker in NL, maar in mijn ogen ook negatieve dingen. Dit kan zijn het enerzijds strak hanteren vd regels en anderzijds weer te soepel te zijn, maar ook het niet nakomen van afspraken zonder te communiceren waarom. Ik vrees dat op dit moment de balans tussen beide een beetje zoek is. Dit heeft tot gevolg dat er vooral gefocust wordt op de negatieve zaken, er zijn er immers genieg blijkens de reacties. (af)Zeiken is makkelijker dan constructieve kritiek leveren, maar ik spreek uit persoonlijke ervaring dat bij de bond constructieve kritiek opgevat wordt als gewoon kritiek zonder verdere blik vooruit. Tevens wordt alles als een persoonlijke aanval gezien. Mocht men echter het inzicht krijgen bij de bond dat we allemaal het beste voor hebben met het snooker in NL dan is dat een win-win-situatie voor elke snookerliefhebber. Helaas bewijst het afgelopen eredivisieseizoen dat dit met de huidige club mensen lastig is.

    Vandaar dat ik -behoudens competitie en juniorentoernooien met mn zoontje- niet meer deelneem aan knbb-gerelateerde toernooien en me heb ingezet voor de Clicksite Grandprix……VOOR snookerspelers DOOR snookerspelers. Hopelijk maken we er samen een succes van en ziet de KNBB hier de bedoelde constructieve kritiek in !

      /   Beantwoorden  / 
  16. patrick terlou

    Ik denk dat de Clicksite Grandprix een 1e initiatief is zoals het in de toekomst eruit zal moeten gaan zien willen we de teloorgang van het snooker stoppen.Het snooker bestaat uit spelers en zaalhouders.Je ziet wat er nu aan het ontstaan is als een groep gepassioneerde mensen de koppen bij elkaar steken en iets opzetten.Puur uit liefde voor het snooker….

      /   Beantwoorden  / 
  17. Simon

    Jongens, nu wil ik Kevin toch even ondersteunen.

    Ik denk dat het juist mooi is dat er enquêtes ingevuld worden waar de Sportcommissie vervolgens iets mee probeert te doen. Het is aan de leden om deze op een dusdanige manier in te vullen dat je er ook daadwerkelijk iets mee kunt (ook aan de vraagstelling natuurlijk, maar volgens mij is die redelijk helder tot nu toe).

    Het is niet altijd even eenvoudig om beslissingen te nemen die door de hele goegemeente worden gedragen. Ik heb ook zeker het idee dat Kevin zijn stinkende best doet om er iets van te maken. Het ‘statusgeile’ gedeelte waar jullie het over hebben, komt mijns inziens gedeeltelijk doordat je als Sportcommissie en speler vaak wordt aangesproken op gerelateerde zaken. Een en ander kun je dan niet meer los van elkaar zien. Heb ik zelf meer dan eens last van gehad toen ik nog in een vrijwilligersfunctie zat.

    @Flo: Ik heb zelf, net voordat ik opstapte, aangegeven dat het goed zou zijn om een ‘bid’ door de aanvragende zalen te laten doen. Nooit met het idee dat er geld betaald zou moeten worden voor de organisatie van het NK, maar om ervoor te zorgen dat de spelers in een goede zaal kwamen te spelen en dat de referees goed behandeld en verzorgd zouden worden. Ook vond ik het onzin om een zaal een paar duizend Euro te betalen voor gederfde inkomsten (lees tafelhuur). Jammer genoeg is dat bid een eigen leven gaan leiden en is het anders uitgepakt dan ik voor ogen had.

    Wellicht is het handiger om een vijfjarenplan te maken waarbij het NK rouleert tussen een aantal zalen die dat aankunnen; zeker in de komende opzet gaat het nog maar over een klein aantal zalen die een NK kunnen trekken. Maar ja, verenig je dan een keer als zaalhouders.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin

      Als bestuur of lid van de sportcommissie ben je er als eerste VOOR de sport, VOOR de leden. Ik ontken de effort die erin gestoken word als vrijwilliger maar kan en mag nooit gebruikt worden voor eigenbelang.

      Ga geen oude koeien uit de sloot halen over het te pas en te onpas toepassen van de eigen knbb regels ( ere-divisie licenties), maar statusgeil klinkt me niet heel onbekend :

      Graag hoor ik een onderbouwing waarom de namen Chan en Melief voorbij zie komen op Europeese toernooien ?

      Indien dat volgens de “regeltjes” onderbouwd kan worden mag ik dan vragen wat hier de meerwaarde van is ? Zetten we hiermee Nederland op de (Europeese) kaart of weer een leuk uitje voor de betreffenden ? Kijkende naar de prestaties (kijk de cuetracker en maar op na) wellicht een beter idee om onze beste spelers af te vaardigen, ongeacht of ze nu 51% van alle toernooien gespeeld hebben of niet..

      Het argument dat het op eigen kosten is mag trouwens niet zwaarder wegen dan het ontnemen van broodnodige ervaring voor andere spelers.

      Los daarvan, het werkt of het werkt niet, maar als de feiten van teruglopende ledenaantallen, onvrede over transparantie en proces alweer spelen VOORDAT het seizoen is begonnen zijn we (alweer) geen stap verder..

      P.S. Ik snap als bovengenoemden niet reageren ( zoals altijd) gezien hun officiële status in het bestuur/ TSC

      P.P.S. Ik duik nog ff het zwembad in, met 34 graden veel te warm om aan snooker te denken !

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul Swanenburg

        Martin,
        natuurlijk mag je je dat afvragen waarom deze spelers nogal eens langskomen op de deelnemerslijsten.
        Manon was de afgelopen jaren NL kampioen of vice-kampioen bij de Dames. Daarmee kwam zij in aanmerking voor uitzending naar deze toernooien. Bovendien zijn haar prestaties op zijn minst redelijk te noemen. Zij haalt op Europees niveau eigenlijk altijd de laatste 16 bij de Dames.
        Kevin is de laatste jaren naar deze evenmenten geweest op eigen kosten, omdat hij daarvoor in aanmerking kwam op basis van zijn plaats op de Nationale Snooker Ranking. Uiteraard waren ook anderen op deze Ranking in de mogelijkheid om naar deze toernooien te gaan, maar zij hebben er voor gekozen dit niet te doen. Gezien de beperkte middelen bij de Sectie kunnen wij niet iedereen betaald uitzenden. Dit is voorbehouden aan o.a. de Nl kampioenen.
        Voor elk internationaal toernooi, waarbij uitzending door de KNBB van toepassing is, hebben wij op de Site en op de FB-pagina een aankondiging geplaatst, waarbij mensen worden uitgenodigd om zich aan te melden. Het feit dat wij toch mensen willen uitzenden naar dit soort evenementen heeft inderdaad te maken met het feit dat meedoen net zo belangrijk is als winnen. Tot onze grote spijt maken mensen als Roy Stolk c.s. (kanshebbers op top-noteringen) hiervan geen gebruik.
        Tevens hoop ik dat al deze top-spelers hiervan (en van de mogelijkheid tot het spelen van PTS’s) wel gebruik gaan maken, want het ontbreken van NLse spelers op TV is één van de redenen waarom het NLse snooker achterblijft bij bijvoorbeeld België, terwijl de NLse toppers dat niveau ook kunnen halen.

          /   Beantwoorden  / 
  18. davith

    Weet iemand te vertellen op welke datum de play offs worden gespeeld?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      De play-off wordt gespeeld op zondag 23 augustus. De locatie is nog niet bekend.

        /   Beantwoorden  / 
  19. Kevin

    Voor aanvang van de eredivisie dit seizoen zal er nog een captains overleg worden georganiseerd. Dit overleg zal gepland worden in combinatie met de play-off voor de beschikbare plek in de eredivisie op zondag 23 augustus. De locatie is nog niet bekend.

    Eén van de zaken die ongetwijfeld zal worden besproken is de dresscode. De uitnodiging zal binnenkort aan de captains van de eredivisie teams worden verzonden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. mark koppert

      Waar zit het em nou toch in dat ik hier de communicatie van de bond moet lezen over een eventuele play off wedstrijd voor een plek in de eredivisie???
      Waarom niet de teamcaptains van de hoofdklasse een mail hierover sturen (of alle teamcaptains)???

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paul Swanenburg

        Zoals je kunt lezen komt die eraan Mark . Samen met de kalender voor komend seizoen, maar gezien het feit dat het voor deze discussie relevant was , hebben we ervoor gekozen deze informatie hier vast te delen.

          /   Beantwoorden  / 
  20. patrick terlou

    Ik moet nog 51% van de commentaren lezen…….

      /   Beantwoorden  / 
  21. Bjorn

    Persoonlijk mening van mijn kant ; lekker houden zoals her was! De gouden tijden zijn voorbij, laat het zoals het was lekker in pantalon en polo.. Koester het verleden en laat iedereen lekker plezier hebben!

      /   Beantwoorden  / 
  22. RuudK

    Iets valt mij op bij de huidige KNBB bestuurders. Het lijkt erop, en dat is positief, dat de bestuurders eindelijk erkennen dat er zaken moeten veranderen. Er word zelfs gevraagd naar ideeën en input maar er word alleen helaas niet echt geluisterd. Hierdoor gaat de goede intentie verloren en doe je alleen nog maar meer afbreuk aan het toch al niet erg professionele imago van de KNBB.

    De reactie van Paul omtrent het punt dat het bestuur uit vrijwilligers bestaat houd alleen geen stand. Je vrijwillig inzetten voor iets is TOP en word zeer gewaardeerd maar alleen betekend vrijwillig niet vrijblijvend! Als je de rol van bestuurder op je neemt dan moet je dezelfde energie steken in, en zorgvuldigheid betrachten bij, onderdelen van je functie die minder aantrekkelijk zijn. Ik bemerk dat internationale uitzendingen en andere zaken waarbij je je kan profileren meer aandacht lijken te krijgen dan minder leuke bestuurlijke zaken. Waarom vragen de bestuurders zich niet eens af waarom initiatieven buiten de KNBB om wel succesvol zijn. Stap eens van je voetstuk en durf eens echt te kijken naar het waarom! Vraag je tevens af waarom mensen die zich melden voor het oppakken van zaken binnen de sectie bijna allemaal snel weer afhaken? Hierbij vind ik één constante factor, de bestuurders. Aantal van deze mensen laat gelukkig wel zien dat ze nog steeds bereid zijn zich, ook op vrijwillige basis, in te zetten voor snooker in Nederland.

    Snooker leeft in Nederland gelukkig steeds ook al zijn de gouden tijden voorbij. In veel landen om ons heen, mede door de grote media aandacht, zit de sport weer in de lift. Vraag je eens af waarom daar wel en hier niet?

    Ik erken dat het onmogelijk is om het iedereen naar het zin te maken, dat besturen veel van je vrije tijd vergt en dat het bij tijden een ondankbare taak is. Alleen als je besluit deze verantwoordelijkheid op je te nemen dan moet je dit ook 100% doen en dit laten zien door je acties. Dit is helaas niet het geval en hierdoor gaat de KNBB nog meer leden verliezen ben ik bang.

    Gelukkig zijn er nog (oud) spelers die in het ontstane gat springen en initiatieven ontplooien die wel werken. Door deze initiatieven en mensen zal snooker in Nederland een toekomst houden. Of dit ook voor de KNBB geld valt als het zo doorgaat zeer te betwijfelen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. patrick terlou

    Paul zou jij mij dan uit kunnen leggen waarom er een benefietdag georganiseerd moet worden voor NEDERLANDS KAMPIOEN RICHARD VAN LEEUWEN omdat hij het zelf moet betalen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul Swanenburg

      Patrick, natuurlijk kan ik dat uitleggen, alhoewel ik vermoed dat jij als oud-lid van de SC dit ook wel weet. De Nl-kampioen komt in aanmerking voor uitzending naar E of WK . Indien de speler geen 51% van de NSR’s gespeeld heeft, word van hem wel een bijdrage gevraagd.

        /   Beantwoorden  / 
  24. patrick terlou

    Paul zou je mij ook de 51% regel willen uitleggen in Jip en Janneke taal zodat iedereen hem begrijpt?En tevens willen aangeven wat hier de meerwaarde van is?Alvast bedankt en met vriendelijke snookergroet snookerspeler en snookerliefhebber Patrick

      /   Beantwoorden  / 
  25. patrick terlou

    Paul volgens mij zei je dat de NK wordt uitgezonden en nu kom je met de 51% regel.Redelijk onduidelijk beleid als je het mij vraagt

      /   Beantwoorden  / 
  26. Feylin Janssen

    Beste allemaal,

    Ik zit hier lekker te studeren en zoals mijn gebruikelijke studieontwijkende gedrag kijk ik dan ook geregeld op snookerblog en zie nu dat hier een kleine bom ontploft is.
    Zelf loop ik nog niet zo lang mee, dus van de gouden tijden etc. heb ik niets meegemaakt. En normaal reageer ik eigenlijk nooit op deze berichten, maar toch voelt het alsof ik hier ook op moet reageren als snookerliefhebber.

    Allereerst, wil ik alle mensen die zich inzetten voor het snooker in Nedereland, zij het op de voorgrond of achter de schermen, van de KNBB of daarbuiten, ontzettend bedanken!! Zonder jullie zou het snooker in Nederland het helemaal zwaar hebben en ik ben erg blij dat jullie er zijn.

    Dan nu meer op de inhoud. Ik lees hier (en hoor dat wel vaker) dat bijna 99% van de mensen negatief is over de KNBB. Zelf vind ik dat er in heel veel van die gevallen te snel wordt geoordeeld en probeer het zelf maar beter te doen (zal echt niet zo makkelijk zijn als je denkt vrees ik). In veel situaties krijgen de mensen van de KNBB hierdoor constant negatieve reacties en zoals een aantal hierboven zeiden is het altijd ‘lekker makkelijk’ om te klagen. Als KNBB zijnde zou ik dat na een tijdje ook denken: “zoek het allemaal maar uit” (al moet je daar natuurlijk ook mee leren omgaan).
    Zoiets als die 51% meedoen aan NSR om in aanmerking te komen voor betaalde uitzending aan EK/WK, of ik het hier nu mee eens ben of niet, was vermeldt in de reglementen. Ook snap ik wel dat niet iedereen altijd alle berichten leest op de KNBB site o.i.d. dus een mail naar de spelers eens in de zoveel tijd bij belangrijke veranderingen lijkt mij handig.

    Over de verandering die waren aangekondigd op de KNBB site.
    Veel van deze initiatieven vind ik erg goed. Persoonlijk vind ik het er ook zo uitzien dat de KNBB wel echt probeert de luisteren naar de spelers. Of dat nu perfect gaat weet ik niet, maar de intentie is er in ieder geval.”
    Het aanpakken van de jeugd gaat naar mijn idee de goede kant op:)
    De meerwaarde van dresscode B in de eredivisie mis ik wel. Zoals een aantal hier aangeven vrees ik dat het de drempel inderdaad alleen maar groter maakt.

    De discussie hierboven over deelname van (in dit geval) Kevin en Manon aan EK/WK juich ik alleen maar toe. Als zij het zelf willen betalen wie is de KNBB dan om nee te zeggen. Is toch alleen maar iets positiefs dat mensen hier enthousiast zijn over het snooker en dit ervoor over hebben. Zodra meer mensen dit ook willen, moet er inderdaad kwalificatie o.i.d. zijn, maar zolang dit niet het geval is, laat iedereen die dit wil het toch lekker doen!?

    Van de kant van de spelers, waarbij menige negatieve reacties zijn, snap ik ook voor een deel. De communicatie van KNBB naar spelers (en andersom!) kan beter denk ik. Dit zorgt regelmatig voor problemen. Ook vind ik de keuzes van de sportcommissie tot het uitdelen van straffen ook niet altijd de goede oplossing. Dat demotiveert men alleen maar en dat lijkt me niet de bedoeling. Wat ik dan wel weer snap van hun kant, is dat als spelers/teams iets willen aanpassen of anders doen ze dit wel van te voren laten weten zodat er geen misverstanden ontstaan.

    Kortom, ik hoop dat de KNBB en de spelers op één lijn komen. Ik denk dat hier aanpassingen van beide kanten voor nodig zijn. En laten we er met zijn allen voor zorgen dat het snooker in Nederland toeleeft naar een nieuwe ‘gouden periode’

    Groet, Feylin

      /   Beantwoorden  / 
  27. ivo kraus

    In het reglement van de competitie snooker staat het volgende: De dresscode voor wedstrijden in de eredivisie wordt voorafgaand aan de competitie
    gepubliceerd op de website (www.knbb.nl/snooker/).

    De eredivisie start -behoudens vooruitgespeelde wedstrijden- 19 september. Kan dit snel worden doorgegeven ivm het bestellen van de vereiste wedstrijdkleding i.r.t. de vakantieperiode ?

      /   Beantwoorden  / 
  28. Simon

    Kevin heeft aangegeven dat er nog een vergadering komt met teamcaptains waar de kledingcode nog wordt besproken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ivo kraus

      In de wandelgangen wordt 23 augustus geroepen omtrent de datum van dat overleg. Dat is over 11 dgn…..Bjorn weet nog van niks zegt hij. Het is wel van belang dat we dan met 10 teams aan tafel zitten lijkt me en zowel Bjorn als ik zijn dan verhinderd ivm vakantie.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Waarom geen enquete op snooker.blog.nl ?! 😂

        23 augustus is play-offs toch ?

        Vreemd dat er dan nog niets concreets is geregeld en dat er hier geen antwoorden op vragen komen of via een ander medium.

        Communicatie blijft een vak, iedereen in het wereldje kent elkaar of kan met elkaar in contact komen, zeker het bestuur heeft alle gegevens..

        Ivo, ik zou alle teamcaptains ff contacten, dan kan je , eventueel per volmacht, alles op korte termijn regelen..

          /   Beantwoorden  / 
      2. Martijn

        ” Kevin

        Voor aanvang van de eredivisie dit seizoen zal er nog een captains overleg worden georganiseerd. Dit overleg zal gepland worden in combinatie met de play-off voor de beschikbare plek in de eredivisie op zondag 23 augustus. De locatie is nog niet bekend.

        Eén van de zaken die ongetwijfeld zal worden besproken is de dresscode. De uitnodiging zal binnenkort aan de captains van de eredivisie teams worden verzonden.

        19 juli 2015 at 16:43 ”

        Staat in deze thread… kan me wel voorstellen dat dat wat te laat is…

          /   Beantwoorden  / 
  29. Ivo Kraus

    Had het ook gelezen in deze thread, maar 19 juli is alweer 4 wkn geleden en dan had het voor de hand gelegen dat de “formele” uitnodiging al was verstuurd. Eerder als 23 augustus lukt niet, omdat je nog niet weet wie de 10e captain is. Vind het wel een voorwaarde dat je met alle teams vertegenwoordigd bent ivm een democratische besluitvorming.

    We wachten af en anders spelen we gewoon in de polo’s van vorig jaar ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.