Veranderingen op komst bij KNBB

Het huidige bondsbureau van de KNBB (c) http://www.skepponline.nl

Het huidige bondsbureau van de KNBB
(c) http://www.skepponline.nl

Sinds de DBSA zich enkele jaren geleden weer aansloot bij de KNBB zijn er intern veel ontwikkelingen geweest. De KNBB bestaat naast de sectie snooker, uit de secties pool, driebanden en carambole. Die laatste heeft momenteel zo’n 85% van het totaal aantal leden van de KNBB, maar in stemverhouding in de bondsraad hadden zij slecht 50% van de zetels. Begrijpelijkerwijs ging dit wringen.

Na een intensief proces waar verschillende opties zijn afgewogen is uiteindelijk gekozen om voor constructie te gaan waar alle secties onder één bestuur gaan vallen, welke wordt gecontroleerd door een algemene ledenraad, met vertegenwoordigers uit alle secties, verdeeld naar het aantal leden.

Deze bestuurlijke fusie zal op 1 januari aanstaande ingaan, maar zal voor de meeste individuele leden niet veel veranderen. Op termijn is het streven van de KNBB dat de secties nog intensiever gaan samenwerken. Dit wordt op korte termijn al bereikt door één bestuurslaag weg te snijden en het weer zitting nemen door alle secties in het bondsbestuur.

Daarnaast is vorige maand bekend geworden dat het bondsbureau aan de Iepenhoeve in Nieuwegein verkocht gaat worden. De KNBB was al bezig met de dartsbond om te kijken naar mogelijkheden tot gezamenlijke huisvesting, dit proces wordt nu versneld, aangezien het oude pand in september opgeleverd moet worden. De KNBB heeft benadrukt dat de verhuizing met zo min mogelijk overlast voor de leden gepaard zal gaan.

In verband met de verhuizing zal het trainingscentrum stoppen. Om die reden staat de snookertafel dan ook te koop.

Lees ook:Bondsraad KNBB en ALV KVC unaniem akkoord met fusieproces
Lees ook:Concept statuten KNBB ter inzage
Lees ook:KNBB: betalingsachterstanden worden harder aangepakt
Lees ook:4000 breaks van 20+ gemaakt bij Haags SnookerClub Delta
Lees ook:NK Snooker: inschrijftermijn verlengd tot zondag

Eén reactie op “Veranderingen op komst bij KNBB

  1. Annet van Riel

    Update: de snookertafel is verkocht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.