Back in the pack heeft titel in de pocket

logo knbbJa hoor, daar hebben we er weer één, zo’n fraai ooggetuigenverslag! Je herinnert je vast nog hoe een paar weken geleden Peter Bullen ons uit eerste hand vertelde hoe hij en Kevin Van Hove Belgisch dubbelkampioen werden.

Nu is het de beurt aan Hui-Wah Lam, ook bekend als goetje, een van de trouwste commenters op dit blog. Zij laat ons meebeleven hoe het Nederlands kampioenschap voor eersteklassers, afgelopen weekend bij De Dieze in Den Bosch, is verlopen.

Overigens heeft Hui-Wah niet de hele week nodig gehad om dit verslag te schrijven. De verlate plaatsing is helemaal te wijten aan de redactie van dit blog…

Daar gaan we… (En keep them coming, die persoonlijk verslagen!)

Zondag 13 juni werd het NK 1e klasse gespeeld in snookercentrum De Dieze. De loting werd verricht en de poules kwamen er als volgt uit te zien:

  • Poule 1: Zeekant par 3, De Dieze 2 en Pijnacker ’t Haasje.
  • Poule 2: Back in the pack, Matchroom Sloten 1 en Purmerend 2.

We zijn afgeweken van de normale gang van zaken en hebben alle wedstrijden door elkaar heen laten spelen. Zo voorkom je ook dat 2 teams lang moeten wachten.

Echter door het format zouden de uitslagen van cruciaal belang zijn.

In poule 1 nam Pijnacker al snel een voorsprong. De andere 2 teams maakten het nog erg spannend. Uiteindelijk wint Pijnacker 11 frames. Zeekant pakt 9 frames en wordt 2e in de poule.

Het thuisspelend team was niet de geoliede machine die het normaal is en verloor te veel frames op de kleuren om in eigen huis te kunnen doorstomen naar de k.o. fases.

In poule 2 nam Back in the pack een goede voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Met 11 frames waren ze zo goed als zeker door. Wederom waren het de 2 andere teams die onderling moesten beslissen welk team doorgaat. Dit werd dan ook op de laatste frame beslist!!!

Peter Rath moest zijn frame tegen Marco Haverkotte winnen om gelijk te komen. Peter wint ‘m en doordat Matchroom in de poule wint van Purmerend komt het op onderlinge resultaat uit en daardoor plaatst Matchroom zich voor de kruisfinales.

Dit zou echter het scenario geweest zijn als de uitslagen goed werden genoteerd….

Wat een teleurstelling, doordat er fout werd genoteerd waren de uitslagen anders. Back in het pack levert door de verkeerde notatie 1 frame in aan Purmerend en de uitslag was als volgt:

  • Back in het pack : 10
  • Purmerend 2: 9
  • Matchroom Sloten 1: 8

Klasse van Peter, hij deed wat ie moest doen maar werd er niet voor beloond. Zo zie je maar weer, noteer het goed. Voorkom teleurstellingen!

De kruisfinales beginnen en de volgende teams treffen elkaar:

Nummer 1 van poule 1, Pijnacker ’t Haasje tegen de nummer 2 van poule 2, Purmerend 2. Nummer 2 van poule 1, Zeekant par 3 tegen de nummer 1 van poule 2, Back in het pack. Het team dat als eerste 5 frames wint gaat door naar de finale.

Purmerend staat na ronde 1 met 2-1 voor. In de 2e ronde wordt het 4-2. Helaas verliest Roeland tegen Louis en is het pleit beslecht.

Back in het pack was hier ook met een missie. Staat na 2 rondes ook 4-2 voor. En Hans brengt de overwinning door te winnen van Marcel.

De finale gaat tussen Purmerend 2 en Back in het pack.

Willem de Koning tegen Marco Haverkotte, Willem stond heel de frame ruim 20 punten voor en heeft dat heel de frame vol gehouden. Marco kreeg een kans, pot geel, groen en bruin maar mist de blauw.

Willem pot blauw en het verschil is nu 13 met 13 op tafel. Willem krijgt een kans om de rose te potten, mist. Marco mist de rose op een haar en via 3 banden raakt ie m alsnog. Alleen nu laat Marco een makkelijke inrolbal liggen.

Willem pot deze dan ook. 1-0 voor Back in the pack.

Peter stond de hele tijd achter maar door een goede kans en flink wat safety’s staat het nu 61-47 in het voordeel van Peter.

Rick staat in zijn partij tegen Leon lekker te potten. Zijn tegenstander had met 1 rode nog op tafel en een verschil van 34 punten, alles nodig. Rick pot zijn kleurtjes en wint van Leon en de stand is weer gelijk, 1-1.

Ondertussen is het verschil bij Peter 19 met rose en zwart op tafel. Wit gaat weg, tegenstander heeft alles nodig voor de respot, maar mist. Peter wint door een longpot op rose. 2-1 voor de “backpackers”.

De 2de sessie.

Je kon wel zien dat het een lange dag was. Het niveau wat ze in de eerste sessie lieten zien werd niet eens half gehaald. Op 1 tafel werden veel rode gepot zonder kleuren. De andere tafel werd meer punten verdiend door fouten van de tegenstander.

En Willem laat zien waarom hij een vaste opstelling voor het team is en staat ruim 25 punten voor.

De tafel met de fouten werd voor Purmerend beslist op zwart en het staat nu 2-2.

De frame van Willem stagneert een beetje en Rick loopt wat puntjes in door fout op zwart en wit in-off van Willem.

Frame tussen Peter en Marco is erg spannend. Op een voorsprong van 19 punten en 22 op tafel krijgt Peter een kans en schiet dan ook tot rose weg. Weer 3-2 voorsprong voor de “Backpackers”.

Willem laat Rick terugkomen, kan zijn vorm niet behouden, Rick legt snookers en Willem mist te vaak. Rick staat nu 18 voor met 25 op tafel.
Willem krijgt een goede kans met 22 op tafel, schiet bruin maar slechte positie op blauw.

Legt safe, krijgt een kans en schiet blauw en rose weg, maar mist zwart! Rick gaat voor een moeilijke longpot, mist en zwart komt voor de pocket te liggen. 4-2!

De allerlaatste sessie.

De “backpackers” hebben nog maar 1 frame nodig om zich te kronen tot kampioen 1e klasse.

Marco speelt zijn wedstrijd tegen Leon, maar in de finaleronde was alle energie verdwenen.

Rick speelt een zeer goede partij tegen Peter en staat al ruim 50 punten voor.

Willem speelt tegen Louis en kreeg een kans bij +10 verschil en schiet een 30+break. De frame is binnen en Back in het Pack is Nederlands kampioen snooker voor teams 1e klasse 2010.

Gefeliciteerd Back in het pack met het goud, Purmerend 2 met het zilver. Pijnacker ’t Haasje en Zeekant par 3 met het behalen van brons.

Naschrift van de redactie: een dag eerder, op zaterdag 12 juni, won Snookerij 6 in eigen huis (Leiden dus) het NK voor tweedeklassers. Lees er hier op de KNBB-site alles over.

Lees ook:Deltaplant, Azzuri en Back in the Pack Nederlands Kampioen teams
Lees ook:HOB Nijmegen en Back in the Pack gedegradeerd, wie gaan er naar de eredivisie?
Lees ook:De Dieze blijft koploper, Snookerij 0 verrassend derde
Lees ook:Willem de Koning verrast Vandersteen
Lees ook:Wie gaan er promoveren naar de eredivisie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.