Jumbo versterkt koppositie eredivisie

logo knbbJumbo uit Warmond heeft zijn koppositie in de eredivisie vandaag versterkt met een overtuigende 8-1 overwinning op Westend. In Zaandam liet het team rond kopman Gerrit bij de Leij geen twijfel bestaan over zijn titelaspiraties.

Regerend kampioen The Final Oud West won in Warmond met 5-3 van CIS Computers & Supplies. De Amsterdammers hebben drie punten achterstand op Jumbo, maar hebben nog wel een inhaalwedstrijd bij Westend te goed.

Ozebi haalde in een thuiswedstrijd in Utrecht fors uit tegen InterConnect De Dieze uit Den Bosch, 7-2.

De vierde wedstrijd in Breda tussen Pierre de Jonge en Shioda Consultancy werd afgelast.

Tijdens de zevende speeldag volgende week zaterdag komt Jumbo thuis uit tegen Ozebi, terwijl The Final Oud West op bezoek gaat bij Shioda Consultancy.

Eredivisie 2009-2010

6e speeldag:
CIS Computers & Supplies – The Final Oud West 3-6
Ozebi – InterConnect De Dieze 7-2
Westend – Jumbo 1-8
Pierre de Jonge - Shioda Consultancy afg.

Klassement:
6-35  Jumbo
5-32  The Final Oud West
5-28  Shioda Consultancy
5-24  Pierre de Jonge
5-24  Ozebi
6-21  InterConnect De Dieze
5-13  CIS Computers & Supplies
5-12  Westend

Lees ook:Eredivisie: drie teams delen koppositie
Lees ook:Eredivisie: Jumbo loopt punt in op Oud West
Lees ook:Eredivisie: Shioda blijft aan kop
Lees ook:Eredivisie: Oud West deelt koppositie met Shioda
Lees ook:Eredivisie: Oud West loopt uit op Jumbo

Eén reactie op “Jumbo versterkt koppositie eredivisie

  1. snooker

    Publiek loopt niet meer warm voor snooker

    Een ‘Barney’ nodig

    door Rasit Elibol
    zaandam Het publiek loopt al lang niet meer warm voor snooker. Zelfs de topper in de nationale eredivisie tussen de huidige nummer drie Shioda Consultancy uit Zaandam, en regerend kampioen Oud West uit Amsterdam trok maar een handvol belangstellende naar snookercentrum Westend. ,,We hebben een Barney nodig.”

    De legendarische snookerfinale van 1985 tussen Dennis Taylor en Steve Davis hield destijds twintig miljoen mensen aan de beeldbuis gekluisterd. Vandaag de dag een aantal waar snookerliefhebbers wereldwijd alleen maar met weemoed aan terug zullen denken. In eigen land is het nog veel droeviger gesteld met de belangstelling voor de tafelsport. Bij de topper in de eredivisie zijn van de handvol aanwezige er welgeteld twee mensen die hun blik de hele wedstrijd lang op de snookertafels hebben gericht. Een wedstrijd in competitieverband duurt ook wel erg lang, gemiddeld zes uur. Dat is voor Jan Tiggelaar (53) geen enkel probleem. De Zaandammer is één van de twee volgers en een fanatiek supporter van de snookerclub. ,,Ik ben bij alle thuiswedstrijden van het eerste en het tweede team.” Het tweede team komt ook uit in de eredivisie. Volgens Jeremy van Dalen van dat team, heeft snooker ‘een Barney nodig’ om bij het grote publiek weer bekendheid te krijgen.

    De andere trouwe kijker heeft zich zo opgesteld in de zaal, dat hij alle drie de tafels tegelijkertijd in de gaten kan houden. Toch heeft hij iets meer oog voor één tafel. ,,Ik ben de vader van Mark. Ik kom al twintig jaar lang kijken, als hij moet snookeren.” Mark is Mark Stuten. Vader René Stuten denkt dat de opkomst van poolen niet meehelpt aan de populariteit van het snookeren. ,,Iedereen is tegenwoordig aan het poolen. Vooral onder jongeren is het veel populairder.” Zijn zoon, die momenteel zesde staat op de nationale ranking, verliest twee partijen en weet er één te winnen. De captain van Shioda heeft een goede ‘smoes’ voor zijn verliespartijen. ,,Ik heb de afgelopen twee nachten maar vier uur geslapen”, zegt hij met een brede lach op zijn gezicht. Hij is afgelopen donderdag vader geworden van een dochter, Daphne.
    Rob Kanninga, kwam dit seizoen voor het eerst in actie doordat Sebastiaan Kan verhinderd was. Hij verloor alle drie zijn partijen. De man in vorm bij de Zaandammers was Richard van Leeuwen. Hij wist niet alleen zijn drie partijen te winnen, hij schreef ook de hoogste break van de dag op zijn naam. ,,98 is echt hoog.” De Amsterdammers wonnen niettemin met 5-4.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.