Oh Oh Den Haag, tien jaar snookerpromotie

Er is er één jarig: de Stichting Snooker Promotie (SSP) bestaat deze maand tien jaar. Drie vrienden van de Haagse Snooker Club startten de SSP op 22 juli 1999 om de sport in en om de residentiestad te promoten. Al snel werd het Het Haagse Hart Open Snooker Toernooi gelanceerd. Het was de opvolger van het legendarische Haagsche Courant Tournooi, dat in 1991 ter ziele was gegaan na de eerste snookerboom in Nederland.

Van Het Haagse Hart werden uiteindelijk vier edities gespeeld met ettelijke honderden deelnemers, onder wie nationale toppers als Mario Wehrmann, Jarl Hinfelaar, Maurice le Duc and Marko Reyers. Later is de SSP het Snooker.nl Open gaan organiseren, waar Nederlands beste snookerspelers nog steeds jaarlijks acte de présence geven.

De SSP viert haar tienjarig bestaan met een barbecue op zaterdag 1 augustus 2009 in Den Haag. Kijk hier (opent een Word-document) voor info en aanmelding.

Lees ook:Werhmann door op Haags Open
Lees ook:Mario Wehrmann wint laatste NSR-event in 2012
Lees ook:Haags Open: titelverdediger Mazrocis begint tegen Fool
Lees ook:Gerrit bij de Leij wint openingstoernooi NSR
Lees ook:Nederlandse toppers eenvoudig verder op PHC (update)

Eén reactie op “Oh Oh Den Haag, tien jaar snookerpromotie

  1. Gerben

    Wie kan me helpen om in contact te komen met de SSP. Ik ben benieuwd hoe en wat de stichting zoal doet. Misschien iets voor het Noorden om zo een stichting te beginnen ? :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.