Coach breekt met Björn Haneveer

bjorn haneveer (small)Didier De Proost is niet langer coach van Björn Haneveer. De redenen voor de breuk liggen op “privé en sportief vlak”, aldus de coach. De Proost heeft het einde van zijn samenwerking met de Vlaamse Main Tour-speler vanavond zelf bekendgemaakt op snookerforum.be.

Het nieuws van de breuk komt minder dan een etmaal vóór Haneveers openingspartij in de kwalificatie voor The Masters, morgenochtend tegen Lee Page.

De Proost stelt dat hij vanaf nu meer voorrang wil geven aan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling als coach én als mens. Daaruit volgt de keuze om gescheiden wegen te gaan.

“Meer en meer laat ik me leiden door een andere overtuiging die prestige en het streven overstijgt. Het is een innerlijke stuwende kracht die naar de mens op zoek gaat in de speler … en die basiswaarden zoals respect, vertrouwen en eerlijkheid op de voorgrond plaatst”, aldus de coach.

De Proost stelt dat hij zichzelf als coach twintig jaar lang ondergeschikt heeft gemaakt aan hogere doelen. “Het klinkt misschien egoïstisch, maar jezelf steeds wegcijferen doet een mens niet goed van binnen”, zegt hij nu.

“De laatste maanden is er veel op mij afgekomen, waarbij ik privé en op sportief vlak constant met mijn neus op feiten werd gedrukt en op de proef werd gesteld. Al deze dingen gaven (en geven) me een duidelijke boodschap dat het tijd is om vanaf nu een ander signaal te volgen en in mijn daadkracht te staan om zo mijn groeiproces verder te kunnen doorzetten; als mens en als coach”, besluit De Proost.

bjorn haneveer (large)

…Haneveer, hier in actie in Prestatyn, en coach De Proost zijn uit elkaar…

De ex-coach noemt zijn samenwerking met Haneveer “heel intens” en omschrijft de Vlaming “als een uitzonderlijke goede speler die de laatste 15 jaar ons landje op de wereldkaart heeft gebracht”.

De scheiding tussen Haneveer en De Proost volgt slechts drie weken nadat ook Luca Brecel en zijn langjarige coach Danny Moermans uit elkaar gingen. Brecel wordt inmiddels gecoacht door Chris Henry.

(foto’s Haneveer © 110sport.tv livestream)

Lees ook:Tafels in Prestatyn “een toernooi onwaardig”
Lees ook:De Proost lanceert Prosnooker.be
Lees ook:Gaap (deel 2)… Snookerpartij eindigt om half 6 ‘s ochtends
Lees ook:Brecel weer terug bij coach Moermans
Lees ook:Luca Brecel: “Ik ben voor niemand bang”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.