Terugblik 2016: top en flop januari

Januari: de eerste maand van 2016 brengt gelijk een paar bijzondere hoogtepunten. Het begin van onze terugblik over 2016:

TOP
Ronnie O’Sullivan wint de Masters voor de 6e keer in zijn carrière door Barry Hawkins overtuigend met 10-1 te verslaan. Samen met Stephen Hendry is dit een record aantal titels.

© Worldsnooker

© Worldsnooker

Tevens vestigde hij een ander nieuw record: nog nooit eerder heeft een speler zoveel wedstrijden op de Masters gespeeld. De finale van de Masters 2016 is voor The Rocket de 62e wedstrijd. Het oude record stond op naam van Jimmy White: hij kwam tot 61 wedstrijden.

Voor O’Sullivan was het sowieso een goede maand: hij wist ook zijn 800e century te maken op professioneel niveau.

FLOP

Met alle matchmaking schandalen die er in eerdere jaren zijn geweest zit de media (en de fans) er bovenop als een wedstrijd “raar” verloopt. Shaun Murphy is des duivels als hij op Twitter beschuldigd wordt van een verkochte wedstrijd tijdens de Masters.

AllenMurphyIn de eerste ronde verliest de Engelsman van Mark Allen, mede door een bijzonder frame waarbij Murphy de “ball on” rechtstreeks kan raken, maar hem tot drie keer toe mist. In de radiouitzending legt Murphy uit dat hij het risico nam om de bal zo te spelen, maar dat hij net zo geschokt was dat hij hem voor de derde keer miste.

Lees ook:Terugblik 2015: top en flop januari
Lees ook:Terugblik 2016: Top en top februari
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop januari
Lees ook:O’Sullivan breekt Masters-record
Lees ook:Terugblik 2010: top en flop van november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.