Belgen pessimistisch over toekomst snookersport?

Zijn de Belgen zo pessimistisch over de toekomst van het snooker in België? Maar liefst 56% van de lezers van dit blog denkt dat er nooit een Belg wereldkampioen zal worden. 

Het zilveren Belgische team op de Home Internationals in 2014

Het zilveren Belgische team op de Home Internationals in 2014

Toch is in mijn ogen het een veelbelovend land, met veel junioren die een hoop talent hebben. Neem de top van de juniorenranking momenteel: Kobe van Oppen, Sybren Sokolowski, Jesse Schelfhaut en Amedeo Durnez presteren niet alleen in België goed, zelfs op internationale toernooien komen er resultaten. En dan heb ik Luca Brecel natuurlijk nog niet eens genoemd, die nu echt op de deur klopt van de top-32.

13% van de stemmers zegt dat er wel kansen zijn om een wereldkampioen te produceren, maar dat er eerst het een en ander moet veranderen. Waar ik dan wel benieuwd naar ben: wat moet er volgens jullie veranderen? Ik ken de Belgische snookerwereld en de BBSa natuurlijk niet zo goed als de Nederlandse en de KNBB en ben dan ook erg benieuwd naar jullie inzichten in deze!

In totaal hebben 109 mensen gestemd op deze poll. Uiteraard komt er deze week nog een andere poll online, met weer een geheel ander onderwerp.

Lees ook:Nieuwe Poll: wordt er ooit een Belg wereldkampioen?
Lees ook:Poll: Wat lezen jullie het liefst op snookerblog?
Lees ook:Poll: Zege Bij de Leij kwam niet onverwacht
Lees ook:Geen shotclock volgens lezers van Snookerblog
Lees ook:Poll: Hoe moet het NK 2016 georganiseerd worden?

Eén reactie op “Belgen pessimistisch over toekomst snookersport?

  1. Carlo Brecel

    Hallo allemaal.
    Je weet nooit op voorhand wat er gaat gebeuren natuurlijk.
    Jullie weten of weten het niet misschien dat de Belgische politiek zeer complex in elkaar zit. Dit komt door het feit er moet rekening worden gehouden met de drie taal grenzen binnen ons landje.
    En dan nog te zwijgen van al de gewestelijke bevoegdheden.
    Dit probleem weerspiegeld zichzelf ook op de meeste sport federatie’s. Dus voor het snooker in Belgie heb je het overkoepelende voor alle provincie’s de BBSA. Dan komen er per gewest of wat ever ook nog eens Vsf Limburg,Vsf Antwerpen…… Enz. Mijn persoonlijke en volgens mij ben ik niet de enige,moet de BBSA het volledige alleenrecht hebben over alle aangesloten Clubs en Leden in ons zo kleine landje. Zolang ze bezig blijven zoals nu,zie ik het snooker in Belgie binnen zeer korte tijd negatief eindigen. Als ik nu hoor of zie dat de meeste gewesten of provincie volledig hun eigen ding doen en mekaar voor een groot deel tegenwerken,zal er niets veranderen en het snooker in Belgie een stille dood tegenmoet gaan. Dus mijn mening.
    1 beleid en geen 100 of wat dan ook zoals nu het geval is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.