Poll: Mag het WK snooker naar China?

Komend jaar hebben we vijf rankingtoernooien in China. De Main Tour verschuift steeds meer in oostelijke richting.

Kun jij je voorstellen dat over een aantal jaren ook het toernooi der toernooien, het wereldkampioenschap dus, in China wordt gehouden? Daarover gaat de nieuwe poll op snooker.blog.nl.

Vóór 2016 zal dat niet gebeuren gezien de lopende contracten van World Snooker met de Crucible en de gemeente Sheffield.

Maar daarna? In 2009 liet World Snooker al eens weten dat het aanbiedingen vanuit China voor de organisatie van het WK had gekregen.

Toenmalig chef Sir Rodney Walker zei destijds die opties serieus te bestuderen. Zo ver kwam het echter niet. Misschien was het ook alleen een drukmiddel om betere voorwaarden te krijgen in een nieuw contract met de Crucible en met Sheffield?

In elk geval bleef het wereldkampioenschap (voorlopig?) op dezelfde locatie waar het elk jaar sinds de invoering van het profsnooker in 1977 is gehouden.

Maar uitsluiten dat het WK ooit naar China gaat, kunnen we niet. Zeker als daar de interesse van publiek en sponsors blijft groeien.

Het WK snooker in Beijing? Kun jij het je voorstellen? Wat vind jij ervan?

Doe mee aan de poll in de rechterkolom op dit blog.

Lees ook:WK snooker levert Sheffield miljoenen op
Lees ook:Poll: “WK snooker moet in Crucible blijven”
Lees ook:WK snooker in elk geval tot 2015 in de Crucible
Lees ook:Crucible is er klaar voor, de spelers ook?
Lees ook:BBC blijft in elk geval tot 2017 snooker uitzenden

6 reacties op “Poll: Mag het WK snooker naar China?

  1. G

    Er moet veel veranderen in Snooker. Er is veel aan het veranderen. Maar sommige dingen moeten niet veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Beste Vriend

    WK moet elk jaar ergens anders worden gehouden tis alleen maar traditie en gewoon een veredeld UK Champ.,mensen het maken het zo belangrijk als ze zelf willen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mike

    Laat het maar daar de crucible begint steeds voller te zitten!
    De kans dat het ergens anders ook zo,n succes word is klein.
    En Engeland is gewoon snooker land nummer 1!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jasha

    Het WK en de Crucible zijn één, maar omdat we de snookersport mondiaal zo veel mogelijk willen promoveren en omdat de Crucible geen groot theater is en er dus niet veel publiek kan zitten, kan World Snooker het wk wat mij betreft wel afwisselen tussen Engeland en China.

      /   Beantwoorden  / 
  5. RuudK

    Globalisering is erg goed voor de Snookersport, elke sport, alleen moet je oppassen dat je oude waarden niet allemaal afbreekt. Elke sport heeft tradities nodig en afbreken gaat een stuk sneller dan opbouwen. Persoonlijk vind ik dan ook dat het WK in de Crucible moet blijven.

    De Crucible is voor vele, spelers en fans, heilige snooker grond en zoals ik menige snooker liefhebber heb horen zeggen, en ik ga het dit jaar zelf ervaren, is de sfeer uniek. Dus blijf hier s.v.p. vanaf en naar ik meen is dit voorlopig ook het geval daar de overeenkomst met Sheffield nog niet al te lang geleden is verlengt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Ruud, zoals in het artikel staat: de huidige overeenkomst garandeert dat het WK tot en met 2015 in de Crucible blijft. Of is ook die termijn inmiddels alweer verlengd?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.