World Snooker weigert journalisten bij toernooien

logo World Snooker (small)Nee, wij journalisten hebben het niet makkelijk. En al helemaal niet als je sportjournalist bent en over snooker schrijft. World Snooker blijkt namelijk geregeld accrediteringen te weigeren aan journalisten die toernooien willen verslaan.

Dat schrijft Snooker Scene in zijn uitgave van november. Het jongste slachtoffer is Susan Jardine, die vorige maand de toegang tot de Grand Prix werd geweigerd.

Jardine is een gerespecteerd journaliste, die onder meer voor BBC Sport en Radio Sunderland heeft gewerkt en die nu voor het populaire The Snooker Forum over de Grand Prix wilde schrijven.

World Snooker weigerde de toegang tot de perszaal tenzij Jardine de voortgang van het toernooi “regelmatig op radio of tv” zou verslaan.

Jardine is geen uitzondering. Neil Tomkins van snookerplatform Global Snooker werd vorig seizoen de toegang tot de China Open geweigerd.

Dat is onbegrijpelijk. In een tijd waarin snooker blij moet zijn elke letter publiciteit, zou je verwachten dat schrijvers van websites en weblogs met open armen bij de toernooien worden ontvangen.

Ik kan me alleen maar voorstellen dat World Snooker met het weigeren van online journalisten wil proberen om de positie van zijn eigen website niet aan te tasten.

Immers, op The Snooker Forum en Global Snooker wordt steevast sneller bericht dan op de site van de snookerbond zelf. Als snookerfans alle ins en outs al elders hebben gelezen, zullen ze minder snel naar worldsnooker.com komen.

Zoals zo vaak spelen ook hier secundaire belangen een grotere rol dan het primaire belang waar het eigenlijk om zou moeten gaan: promotie van de snookersport.

Lees ook:Ronnie en Robbo slachtoffer van bezuinigingen
Lees ook:Extra rankingpunten voor toernooien in China
Lees ook:Gerrit bij de Leij triomfeert ook in tweede Grand Prix
Lees ook:Terugblik juli 2009 – Speler van de maand…
Lees ook:World Snooker weigert te praten met nieuwe spelersvakbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.