Nieuwe deal wereldwijde tv-rechten snookertoernooien

snooker symboolfoto 4IMG Sports Media heeft een nieuwe, vijfjarige overeenkomst gesloten met World Snooker over de wereldwijde verkoop van mediarechten voor snookertoernooien. De deal loopt nu tot en met het seizoen 2015-’16.

Dat schrijft vakblad Sports Business. De overeenkomst garandeert de snookersport coverage in alle werelddelen. Het Verenigd Koninkrijk valt buiten deze overeenkomst; daar doet World Snooker zaken met een andere partner.

“IMG Sports Media and World Snooker zijn er de afgelopen drie jaar in geslaagd publiek, uitstraling en bereik van World Snooker-toernooien te vergroten en tegelijkertijd een hogere opbrengst van licenties te realiseren”, zegt marketingdirecteur Adam Kelly van IMG Sports Media.

“IMG blijft snooker uitleggen aan broadcasters wereldwijd zodat zij de aantrekkingskracht van deze groeiende sport begrijpen. De ontwikkeling in Azië is fenomenaal en we hopen dit momentum verder te kunnen benutten in de komende maanden.”

Voor de verdere globalisering van de snookersport, die nog steeds hard nodig is, kan een hernieuwd partnership met IMG alleen maar goed zijn, lijkt me.

In dat verband vind ik de groei van het aantal livestreams op internet ook een positieve ontwikkeling, omdat jonge generaties wellicht nog eerder op die manier kennis gaan maken met snooker dan via de televisie.

Lees ook:Nieuw bureau gaat sponsors zoeken
Lees ook:PokerStars.com nieuwe hoofdsponsor Masters
Lees ook:Géén goksponsor voor Rurh Open
Lees ook:“Prijsgeld Main Tour kan oplopen tot £10 miljoen”
Lees ook:Neemt Azië de macht in het snooker over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.