“Snookerspelers moeten zich inhouden op Twitter”

Snookerspelers moeten beter opletten wat ze op Twitter schrijven. Negatieve tweets kunnen de snookersport en de zoektocht naar sponsors schade berokkenen.

Dat heeft de wereldsnookerbond aan alle Main Tour-spelers laten weten, zo meldt journalist David Hendon op zijn Snooker Scene Blog.

Volgens WPBSA-voorzitter Jason Ferguson spelen social media “een belangrijke rol in de promotie van de individuele speler en van de sport in het algemeen … Maar spelers moeten zich steeds bewust zijn dat ze ambassadeurs van de sport zijn.”

Dat schept verplichtingen, stelt Ferguson, omdat de schijnwerpers van de media steeds op hen gericht zijn en een dubieuze tweet dus snel tot ongewenste publiciteit kan leiden.

Ferguson noemt geen concrete voorbeelden van tweets die niet door de beugel zouden kunnen. Wel zegt hij dat de WPBSA klachten van snookerfans heeft gekregen.

Zelf volg ik (vrijwel) alle profs en referees die op Twitter zitten, maar eerlijk gezegd weet ik ook niet welke meldingen de laatste tijd dan te ver gingen.

Ik snap dat niet iedereen gecharmeerd zal zijn van de soms seksistische of racistische grappen van Mike Dunn, maar je kunt zo’n speler dan toch gewoon unfollowen?

In andere sporten hebben spelers zich wel misdragen op Twitter. Liverpool-aanvaller Ryan Babel bijvoorbeeld kreeg van zijn club zelfs £10.000 boete voor het twitteren van een gemanipuleerde foto van een referee in Manchester United-shirt.

Van boetes is in het snooker (nog) geen sprake. Ferguson heeft slechts het verzoek aan de spelers gedaan om terughoudend te zijn maar daar nog geen straffen aan verbonden.

Lees ook:Volg snooker.blog.nl nu ook op Twitter
Lees ook:O’Sullivan en Williams aangeklaagd om taalgebruik
Lees ook:Nieuwe rubriek: snookerspelers op Twitter
Lees ook:Allen vermoedt overal dode katten in China
Lees ook:Mark Allen ziet “snooker op rand van dictatuur”

Eén reactie op ““Snookerspelers moeten zich inhouden op Twitter”

  1. Mike

    Je moet vooral op ronnie en carter letten die zetten er weleens iets raars op over snooker.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.