Michaela Tabb is niet bang voor Alex Higgins

michaela tabbDe enige vrouwelijke referee op de Main Tour gaat de komende maanden met het Snooker Legends circuit reizen. Michaela Tabb heeft er zin in…

… en is niet bang voor de confrontatie met Alex Higgins, die bekend staat om zijn – niet alleen verbale – aanvallen op officials.

Higgins gaf in 1986 een kopstoot aan toernooidirecteur Paul Hatherell van het UK Championship. In 1990 volgde een stomp in de maag van official Colin Randle tijdens het Embassy wereldkampioenschap.

En drie jaar geleden nog maar moest een exhibition met Jimmy White worden afgebroken nadat Higgins referee Terry Riley een stomp in de maag had gegeven.

“Ik maak me geen zorgen over de partijen met Alex”, zegt Tabb in een door de Snooker Legends-organisator uitgegeven interview.

“We hebben in oktober al eens samengewerkt en Alex behandelde mij met veel respect. Ik was toen een beetje nerveus omdat ik hem nog nooit eerder had ontmoet.”

Volgens Tabb verliep haar arbitrage van die partij vlekkeloos.

“Maar dat betekent niet dat hij zich elke avond van de (Snooker Legends) tour zo zal gedragen”, aldus de Schotse.

“Alex was vroeger mijn idool … dus als hij lastig wordt, zal ik hem nog steeds behandelen met het respect dat hij verdient. Tenminste, de eerste paar keer.”

Lees ook:Excuusbrief Alex Higgins onder de hamer
Lees ook:Michaela Tabb stopt als snookerreferee
Lees ook:O’Sullivan, Mountjoy, Stevens bij Snooker Legends
Lees ook:De pijnlijke realiteit van Alex Higgins
Lees ook:147 alarm: White scoort max tijdens Snooker Legends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.