Stephen Lee (nog?) niet aangeklaagd voor match-fixing

De openbaar aanklager gaat geen procedure starten tegen Stephen Lee vanwege mogelijke betrokkenheid bij match-fixing, aldus de Gambling Commission.

Lee werd in februari 2010 gearresteerd en moest toen een nacht op het politiebureau doorbrengen. Hij werd verhoord in verband met een gokschandaal.

Vreemd genoeg is nooit bekend geworden welke partij(en) Lee dan opzettelijk zou hebben verloren. Toch gaat de Engelsman nu nog niet helemaal vrijuit.

…Lee, in 2010 gearresteerd, nu niet meer verdacht van match-fixing…

De aanklager overhandigt alle documenten in deze zaak aan de WPBSA.

De wereldsnookerbond zal nu controleren of Lee, hoewel hem strafrechtelijk dus niets te verwijten valt, wel gedragsregels van de WPBSA heeft overtreden.

Daarvoor zou Lee alsnog disciplinair gestraft kunnen worden.

Mij lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat dit gebeurt. Ook in een vergelijkbare kwestie rond Jamie Burnett en Stephen Maguire liet de WPBSA de zaak rusten nadat de aanklager in strafrechtelijke zin geen of te weinig bewijzen had gevonden.

De kwestie rond Lee baarde 2,5 jaar geleden nogal wat opzien. Lee beklaagde zich erover slecht te zijn behandeld door de politie, en de snookerwereld speculeerde er driftig op los welke partijen of toernooien dan in het geding zouden kunnen zijn.

De arrestatie volgde op een fase waarin Lee’s carrière in een dal verkeerde. Hij stond toen 25e. Inmiddels heeft de Engelsman zich weer tot de top-8 opgewerkt.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Vrijgelaten Lee “in shock” na arrestatie
Lees ook:Voorlopige schorsing Lee duurt al 100 dagen
Lees ook:Stephen Lee in beroep tegen schorsing
Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!
Lees ook:Zaak Stephen Lee uitgesteld tot na WK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.