Ook WPBSA laat zaak Burnett-Maguire nu rusten

Na ruim 2,5 jaar is er nu definitief een streep gezet onder de vermeende omkoopaffaire rond Jamie Burnett en Stephen Maguire.

De WPBSA heeft vanmiddag verklaard dat er “geen bewijs” is dat de spelers vóór hun partij op het UK Championship in 2008 afspraken hadden gemaakt over de uitslag.

De wereldsnookerbond ziet dan ook af van disciplinaire maatregelen tegen beiden.

Vorige maand had het Openbaar Ministerie in Schotland al “onvoldoende bewijs” gezien om tot strafvervolging tegen Burnett en Maguire over te gaan.

…Burnett, hier tijdens de Shanghai Masters, gaat net als Maguire vrijuit…

Hoewel match-fixing dus niet bewezen kan worden, erkent de WPBSA wel dat er door “mensen van buiten de sport” verdachte weddenschappen waren afgesloten.

De bond werd destijds al vóór het begin van de partij gewaarschuwd dat er buitengewoon hoge inzetten waren gedaan op een 9-3 zege van Maguire.

Inderdaad won Maguire de partij met exact die uitslag, nadat Burnett met een opvallende misser op de laatste zwarte bal van frame 12 had voorkomen dat het 8-4 werd.

De zaak is nu definitief gesloten, aldus WPBSA-voorzitter Jason Ferguson in het statement op worldsnooker.com: “This investigation has been ongoing since 15 December 2008 and I am pleased to see this matter closed.”

[picture Jamie Burnett © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Burnett, Maguire vrijuit na 2,5 jaar onderzoek
Lees ook:Jogia beschuldigt WPBSA van racisme
Lees ook:Mogelijk match-fixing door Thaise spelers
Lees ook:“Zieke” Jogia trekt zich terug uit Shoot Out
Lees ook:Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.