Jogia beschuldigt WPBSA van racisme

De voorlopig geschorste Joe Jogia beschuldigt de WPBSA van racisme. “I’ve never played the race card, but I think it’s racist”, zegt Jogia vandaag.

De 36-jarige Engelsman van Indische komaf, die eigenlijk Shailesh Jogia heet, kreeg gisteren een tijdelijk speelverbod opgelegd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij omkoping.

In de Leicester Mercury zegt Jogia vandaag in een reactie dat Stephen Maguire, Jamie Burnett en Stephen Lee na vergelijkbare verdenkingen niet werden geschorst.

…Jogia, hier tijdens het UK Championship, vindt de WPBSA racistisch…

“It’s a joke”, zegt Jogia in de krant. “Ik heb niets verkeerd gedaan. Er zijn drie andere spelers die recent onder verdenking stonden maar niemand werd geschorst.”

Een woordvoerder van de WPBSA stelt dat Lee inderdaad niet werd geschorst, maar John Higgins wèl toen twee jaar geleden de News of the World-affaire uitbrak.

En het onderzoek naar Maguire en Burnett was geen aangelegenheid van de WPBSA zelf maar van de politie, aldus de woordvoerder van de wereldsnookerbond.

Ik geloof er niets van dat Jogia op basis van zijn huidskleur is geschorst.

Wel vind ik dat de WPBSA voldoende zwaar bewijs in handen moet hebben om deze harde maatregel te rechtvaardigen: Jogia gaat immers minstens vier rankingevents missen.

Als Jogia vrijgesproken zou worden, is het lastig om hem daarvoor nog te compenseren.

De kwestie kwam in januari aan het rollen toen bleek dat er ongebruikelijk hoge weddenschappen waren afgesloten op een nederlaag van Jogia tegen Matthew Selt in de eerste ronde van de World Snooker Shoot-Out in Blackpool.

De partij ging uiteindelijk niet door omdat Jogia zich met een knieblessure afmeldde.

De tuchtcommissie van de WPBSA heeft voor 25 juli een hoorzitting gepland. Jogia blijft geschorst totdat de tuchtcommissie een uitspraak heeft gedaan.

[picture Joe Jogia © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Joe Jogia twee jaar geschorst
Lees ook:Joe Jogia alsnog geschorst voor match-fixing
Lees ook:Ook WPBSA laat zaak Burnett-Maguire nu rusten
Lees ook:Jogia accepteert schorsing, carrière is “finito”
Lees ook:Stephen Lee in beroep tegen schorsing

Eén reactie op “Jogia beschuldigt WPBSA van racisme

  1. Gerard

    Gigasnooker!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.