Stephen Lee in beroep tegen schorsing

Stephen Lee gaat vandaag formeel in beroep tegen zijn voorlopige schorsing, zo zegt zijn manager Adam Quigley vanochtend in het Britse dagblad Express.

Lee mag sinds afgelopen vrijdag aan geen snookertoernooien meer deelnemen zo lang twee onderzoeken lopen naar zijn mogelijke betrokkenheid bij match-fixing.

Volgens Quigley mochten andere spelers tegen wie vergelijkbare onderzoeken liepen, zoals Jamie Burnett en Stephen Maguire, toen wél actief blijven.

…Lee, hier tijdens het Haikou World Open, wil weer spelen…

Als de beroepscommissie van de WPBSA het verzoek nog deze week behandelt en honoreert, zou Lee alsnog aan het PTC-event in Antwerpen kunnen deelnemen. Zijn eerste partij – tegen Aditya Mehta – staat pas voor zaterdag op het speelschema.

“Het is zijn levensonderhoud. Hij zou zaterdag in België spelen en volgend weekend in China (op het International Championship, EW)”, aldus Quigley.

Zelf verwacht ik dat Lee’s beroep weinig kans van slagen maakt.

Immers, de WPBSA had hem in eerste instante nog niet geschorst toen het alleen nog ging om het bekijken van bewijsmateriaal in de eerste kwestie uit 2010.

Die zaak werd onlangs door de openbaar aanklager geseponeerd, maar de WPBSA onderzoekt nog of Lee indertijd toch regels van World Snooker heeft overtreden.

Precies dat – het nogmaals herzien van politiemateriaal – was een jaar geleden ook aan de hand met Burnett en Maguire, die toen ook mochten blijven spelen.

De hele kwestie rond Lee veranderde pas donderdagavond met die beruchte Premier League-partij tegen John Higgins. Pas daarna werd Lee geschorst.

Echt duidelijk is het overigens niet wanneer de WPBSA bij mogelijke gokfraude tot een voorlopige schorsing besluit en wanneer niet.

Zo kreeg John Higgins (News of the World-schandaal in 2010) meteen een speelverbod, maar Thepchaiya Un-nooh (PTC-partij tegen Steve Davis in september 2012) niet.

En Joe Jogia mocht na het bekendworden van de verdenking tegen hem (Shoot-Out in januari 2012) tot eind mei blijven spelen, werd toen alsnog voorlopig geschorst, en uiteindelijk in juli tot een definitieve schorsing van twee jaar veroordeeld.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!
Lees ook:John Sutton 6 jaar geschorst
Lees ook:Jogia beschuldigt WPBSA van racisme
Lees ook:Lee nu ook officieel in beroep tegen schorsing
Lees ook:Poll: Omkoopaffaire John Higgins? Zeg jij het maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.