Lee nu ook officieel in beroep tegen schorsing

stephen lee (close)Stephen Lee heeft vandaag officieel beroep aangetekend tegen de 12 jaar schorsing en £40.000 boete voor match-fixing.

Lee vecht het vonnis, de strafmaat en de geldboete aan. De 38-jarige Engelsman, voormalig nummer 5 van de wereld, heeft altijd volgehouden “volledig onschuldig” te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient. De zaak ligt nu weer bij het Engelse sporttribunaal Sport Resolutions UK, dat eerst een nieuwe rechter zal aanwijzen. Pas daarna wordt een datum geprikt.

Lee werd vorige maand schuldig bevonden aan het manipuleren van zeven Main Tour-wedstrijden in 2008 en ’09. Hij kondigde toen al aan in beroep te zullen gaan.

In overleg met bevriende gokkers, onder wie zijn toenmalige manager en sponsor, verloor Lee opzettelijk frames. Zo konden zijn kompanen grote winsten opstrijken.

De politie had Lee al in 2010 verhoord maar twee jaar later besloten geen strafzaak te beginnen. De WPBSA pakte daarna zelf de kwestie op. Komende zaterdag – op zijn 39e verjaardag – is het precies een jaar geleden dat Lee voorlopig werd geschorst.

Als de veroordeling overeind blijft, mag hij pas in 2024 weer op de spelen.

Lees ook:BREAKING: Stephen Lee 12 jaar geschorst
Lees ook:Lee ziet goede kansen in beroep tegen schorsing
Lees ook:Lee: Nog geen hoger beroep tegen schorsing
Lees ook:SnooKort: Hoger beroep zaak-Lee dient maandag
Lees ook:Hoger beroep wordt kostbare zaak voor Lee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.