Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!

Zo lang Stephen Lee wordt verdacht van match-fixing, mag hij van de WPBSA niet spelen. Is dat terecht?

Daarover gaat de nieuwe poll (in de rechterkolom).

Lee heeft zijn voorlopige schorsing aangevochten. Naar verwachting beslist de beroepscommissie van de WPBSA nog deze week over zijn verzoek om meteen weer te mogen spelen.

In elk geval heeft World Snooker de naam van Lee nog niet geschrapt uit zijn livescoring-tool voor het International Championship, volgende week in China.

Zo gezien bestaat er nog steeds kans dat Lee straks gewoon tegen Peter Ebdon speelt.

Heeft de WPBSA Lee terecht een voorlopig speelverbod opgelegd nog vóór de betrokkenheid van de Engelsman bij match-fixing is bewezen?

> Je eerste antwoordkeuze is: ja, want Lee is al eerder bij een vergelijkbare kwestie betrokken geweest en waar rook is, is vuur.

> Je tweede antwoordkeuze is: nee, want ook Lee heeft recht op een eerlijk proces en zolang niets bewezen is, zou hij gewoon moeten kunnen blijven spelen.

Feit is dat de WPBSA geen duidelijk beleid heeft in zulke gevallen. John Higgins werd meteen voorlopig geschorst in de News of the World-affaire (en later ook veroordeeld), maar Thepchaiya Un-nooh niet, hoewel er ook tegen de Thai een onderzoek loopt.

En Joe Jogia mocht na de kwestie op de Shoot-Out ook eerst blijven spelen, werd na enkele maanden alsnog voorlopig geschorst, en daarna definitief bestraft.

Voor wie de kwestie rond Lee niet kent: hij werd onlangs na zijn 2-4 nederlaag in de Premier League tegen John Higgins voorlopig geschorst.

Lee miste in de slotfase enkele grote kansen om op 3-3 te komen. De volgende dag bleek dat bij bookmakers verdachte inzetten op een nederlaag van Lee waren gedaan.

Lees ook:BREAKING: Stephen Lee 12 jaar geschorst
Lees ook:Stephen Lee schuldig; straf nog onbekend
Lees ook:Mogelijk match-fixing door Thaise spelers
Lees ook:Stephen Lee in beroep tegen schorsing
Lees ook:Stephen Lee wacht nog op uitspraak

3 reacties op “Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!

  1. snookermaat

    En Higgins wel?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.