Mogelijk match-fixing door Thaise spelers

snooker symboolfotoOpnieuw worden twee Thaise snookerprofs verdacht van match-fixing: dit keer gaat het om Thanawat Tirapongpaiboon en Passakorn Suwannawat.

De WPBSA is vorige week een vooronderzoek gestart naar hun beider kwalificatiepartijen voor de Shanghai Masters.

Al vóór aanvang van deze twee partijen was de WPBSA gewaarschuwd dat er in het gokcircuit ongebruikelijke weddenschappen waren afgesloten op nederlagen van het duo.

Een van de partijen werd daarop naar een livestream-tafel verplaatst, zodat vreemde shotkeuzes of opzettelijke missers achteraf onderzocht zouden kunnen worden.

Tirapongpaiboon (0-5 tegen Ross Muir) en Suwannawat (4-5 tegen Mohamed Khairy) verloren hun partij inderdaad, waarop de WPBSA haar vooronderzoek aankondigde.

De kwestie speelt minder dan een jaar na vergelijkbare verdenkingen tegen een andere Thai, Thepchaiya Un-nooh. Toen werden plotseling erg hoge bedragen ingezet op een nederlaag van Un-nooh tegen Steve Davis op een PTC-toernooi in Gloucester.

Un-nooh speelde dramatisch slecht en verloor met 0-4. Ook destijds onderzocht de WPBSA de kwestie maar seponeerde de zaak na twee maanden bij gebrek aan bewijs.

Net als Un-nooh toen zijn Tirapongpaiboon en Suwannawat nu niet voorlopig geschorst. Zij mogen hangende het vooronderzoek dus normaal blijven spelen.

Lees ook:“Geen bewijs voor gokfraude Thaise spelers”
Lees ook:Weer verdachte weddenschappen op partij Un-nooh
Lees ook:WPBSA vindt “onvoldoende bewijs” tegen Un-nooh
Lees ook:Brandstichting in flat Thaise snookerprofs
Lees ook:Oh nee! Verkocht Un-nooh zijn partij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.