“Geen bewijs voor gokfraude Thaise spelers”

De Integrity Unit van de WPBSA heeft geen bewijzen kunnen vinden voor de mogelijke betrokkenheid van twee Thaise snookerprofs bij gokfraude.

De bond onderneemt dan ook geen stappen tegen Thanawat Tirapongpaiboon en Passakorn Suwannawat, zo staat te lezen in een statement op worldsnooker.com.

Feit is dat er verdachte weddenschappen zijn afgesloten op de partijen die het duo speelde in de eerste voorronde van de Shanghai Masters afgelopen augustus.

haikou world open 2012 - tirapongpaiboon-milkins

…Tirapongpaiboon gaat vrijuit, collega Suwannawat ook…

Maar volgens de WPBSA, die de zaak maandenlang onderzocht, wijst niets erop dat de spelers zelf op de hoogte waren van die dubieuze inzetten.

De WPBSA werd al vóór de bewuste partijen ingelicht over de verdachte weddenschappen. De beide spelers verloren inderdaad redelijk verrassend.

Daarop besloot de bond het vooronderzoek in te stellen.

Luttele weken na het bekendworden van de kwestie stichtten onbekenden brand in de woning van de spelers, die een flat delen in Sheffield.

Tirapongpaiboon en Suwannawat waren op dat moment niet thuis en bleven dus ongedeerd. Een verband met de gokkwestie is nooit aangetoond.

Opvallend is verder dat Suwannawat sinds de start van het vooronderzoek om onbekende reden geen enkele partij op de Main Tour meer heeft gespeeld.

Het is niet voor het eerst dat Thaise spelers worden verdacht van betokkenheid bij match-fixing. Tegen Thepchaiya Un-nooh werd een jaar eerder al eens een onderzoek gestart, maar ook dat bleef toen bij gebrek aan bewijs zonder consequenties.

[picture Thanawat Tirapongpaiboon © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Brandstichting in flat Thaise snookerprofs
Lees ook:Mogelijk match-fixing door Thaise spelers
Lees ook:Weer verdachte weddenschappen op partij Un-nooh
Lees ook:Ook WPBSA laat zaak Burnett-Maguire nu rusten
Lees ook:WPBSA vindt “onvoldoende bewijs” tegen Un-nooh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.