Stephen Lee woedend op politie na arrestatie

snooker symboolfoto 4Een week na zijn arrestatie op verdenking van match-fixing heeft Stephen Lee publiekelijk uitgehaald naar de politie in Birmingham.

De 35-jarige snookerprof voelt zich schandalig behandeld, zo zegt hij vandaag in een interview met This Is Wiltshire.

Lee werd donderdagochtend thuis in Trowbridge opgepakt voor de ogen van zijn vrouw Laura en vier kinderen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in het 180 kilometer verderop gelegen Birmingham.

Na zijn vrijlating werd hij die avond om 10 uur met een treinticket naar het station in Birmingham gestuurd, waar uiteraard geen treinen meer richting Trowbridge reden.

Lee, die geen geld op zak had, belde daarop een bevriende taxichauffeur, die hem ‘s nachts om 1 uur in Birmingham oppikte. Uiteindelijk kroop Lee om 4 uur ‘s ochtends thuis in bed.

“Het was verschrikkelijk hoe de politie mij en mijn familie heeft behandeld”, zegt Lee. “Justitie is schuldig totdat haar onschuld bewezen is, voor mij. Iedereen heeft dezelfde ervaringen met dit systeem.”

Lee, die tien jaar geleden al eens botste met de autoriteiten nadat hij op het gebruik van cannabis was betrapt, is niet in staat van beschuldiging gesteld.

Het onderzoek naar illegale gokpraktijken in het snooker loopt nog. Lee zal over drie tot vier maanden opnieuw voor verhoor naar het politiebureau moeten.

Lee zou deze week in het vijfde event van de ProChallenge Series in Liverpool hebben gespeeld, maar zegde zijn deelname op het laatste moment af.

Lees ook:Politie: “Voldoende bewijs omkoping Maguire-Burnett”
Lees ook:Stephen Lee (nog?) niet aangeklaagd voor match-fixing
Lees ook:Maguire is gezeur over omkoping moe
Lees ook:Vrijgelaten Lee “in shock” na arrestatie
Lees ook:Stephen Lee gearresteerd voor match-fixing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.