Ding daagt Trump uit voor revanche WK-semifinale

Ding Junhui wil revanche op Judd Trump. De Chinees heeft een rematch voorgesteld van hun halve finale op het WK – en Trump neemt de uitdaging aan.

Ding verloor in april in de Crucible na een 15-14 voorsprong met 15-17 van de Engelsman, die vervolgens in de finale zijn meerdere moest erkennen in John Higgins.

De hernieuwde confrontatie vindt op 17 en 18 september plaats. Groot verschil: nu heeft Ding een thuiswedstrijd want gespeeld wordt in Guangzhou.

Dat heeft Trump vanochtend via Twitter bekendgemaakt.

De datum voor de revanchepartij doet op het eerste oog vreemd aan. Van 15 tot en met 18 september staat immners ook de Brazil Masters op de kalender.

Hoewel de organisatoren van dat invitatietoernooi claimen dat “de 12 beste spelers ter wereld” deelnemen, blijkt zowel Ding noch Trump in Zuid-Amerika aan te treden.

Ook andere toppers als Higgins, Mark Williams of Neil Robertson zullen ontbreken op de Brazil Masters, waarover later vandaag meer op snooker.blog.nl.

Lees ook:Brazilië, ook (ooit) gastheer van de snookerwereld
Lees ook:Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië
Lees ook:Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren
Lees ook:Ding wint omstreden exhibition tegen Trump
Lees ook:Het is voorbij met de rust

2 reacties op “Ding daagt Trump uit voor revanche WK-semifinale

  1. Eric Willemsen

    Volgens de altijd goed ingelichte David Hendon zal de partij tussen Ding en Trump NIET doorgaan. Hendon twitterde vanmiddag dat spelers zonder toestemming van World Snooker geen exhibitions mogen spelen die samenvallen met een Main Tour-event: hier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.