Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië

Een primeur voor Zuid-Amerika! Volgend jaar zal er voor het eerst een Main Tour-toernooi plaatsvinden: de Brazil Masters in Sao Paulo.

Het event vindt medio september plaats en begint als invitatietoernooi. Slaat het aan, dan zou het daarna als rankingevent aan de kalender worden toegevoegd.

Dat heeft World Snooker-baas Barry Hearn bekendgemaakt.

Aan de eerste editie zullen twaalf toppers en vier wildcards – van wie twee uit Brazilië – deelnemen.

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar een kanttekening is wel op zijn plaats.

Het is namelijk bepaald niet de eerste keer dat World Snooker op een persconferentie een professioneel snookertoernooi in Brazilië aankondigt.

Dat gebeurde ook al eens in 1995 en in 2004, maar beide keren werd er daarna niets meer van vernomen, zoals David Hendon op zijn blog terecht constateert.

Toch ga ik er vanuit dat het dit keer wel doorgaat. Hearn heeft in het verleden al bewezen dat hij grote snookertoernooien kan organiseren in nieuwe landen.

Zo was Hearns Matchroom al in China en Thailand actief voordat World Snooker die stap zette.

Bovendien viel met de toekenning van een Main Tour-wildcard aan Igor Figueiredo wel te verwachten dat Hearn plannen had om de Braziliaanse markt op te gaan.

In Brazilië wordt overigens vooral een van het klassieke snooker afgeleide variant met tien rode ballen op een kleinere tafel gespeeld.

Op de Brazil Masters wordt uiteraard wel gewoon snooker gespeeld. Er komt een set-up met één tafel. Tot aan de halve finales zijn partijen best-of-7, daarna best-of-9.

Lees ook:Brazilië, ook (ooit) gastheer van de snookerwereld
Lees ook:Brazilië ook zonder Brazil Masters gek van snooker
Lees ook:Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren
Lees ook:“Prijsgeld Main Tour kan oplopen tot £10 miljoen”
Lees ook:Volgend seizoen vijf nieuwe proftoernooien

3 reacties op “Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië

 1. mike

  Helemaal mee eens jammer dat barry hearn even weg was van het snookertoneel hij had er nooit van moeten weg gaan maar ik zie echt van alles gebeuren alleen vind ik het jammer dat het geen ranking event is maar een invitatie tournooi is dan word het weer oneerlijk verdeeld de mensen op plaats 40 ofzo kunnen er al hun brood niet mee verdienen en de top 16 word er nu echt gewoon stinkend rijk van zonder iets te doen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eric Willemsen

   Ben ik niet met je eens. Ik vind het juist goed om in zo’n heel nieuwe markt als Zuid-Amerika eerst een invitatietoernooi te houden en te kijken of zo’n snookerevent daar wel aanslaat. Je zag twee jaar geleden wel wat er met het Bahrain Championship gebeurde.
   En wat jouw laatste opmerking betreft: denk jij dat een speler op plaats 40 er rijk van wordt als hij naar Brazilië afreist en in de eerste ronde wordt uitgeschakeld?

     /   Beantwoorden  / 
 2. mike

  ja zo is het ,misschien wel beter om even te kijken of het aanslaat, maar voor alle spelers zouw een ranking event ze toch beter helpen omdat ze er dan toch van kunnen leven (licht aan je zelf hoe veel je uit geeft)ik heb nooit beweerd dat mensen op plaats 40 er rijk van worden sommige kunnen er geen eens van leven daar maar ik bedoel bijv wat heeft marco fu nu eigenlijk goed gedaan dit jaar heb hem nooit echt goed zien spelen op een ranking event maar toch hij misschien gekozen om te spelen en dan vind ik het toch weer niet eerlijk voor bijv bjorn hanneveer die dit jaar gewoon net zo goed speelt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.