Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren

World Snooker-baas Barry Hearn is woedend op de negen toppers die hun uitnodiging voor de Brazil Masters naast zich neer hebben gelegd.

Zoals bekend reizen Mark Williams, John Higgins, Ding Junhui, Neil Robertson, Stephen Maguire, Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en Matthew Stevens in september niet af naar Brazilië voor het eerste Main Tour-event ooit in Zuid-Amerika.

“Het wordt tijd dat alle spelers en vooral de toppers … begrijpen dat snooker een sport is en geen hobby, dat ze professionele sporters zijn en geen parttimers”, aldus Hearn.

Dat schrijft de World Snooker-baas in een brief aan alle spelers, waaruit David Hendon uitgebreid citeert op zijn Snooker Scene Blog.

Vooral Trump en Ding krijgen de wind van voren.

Hearn is duidelijk not amused dat de Engelsman en de Chinees in september liever een exhibition in China gaan spelen, maar geeft aan dat hij er niets tegen kan doen.

Volgens de huidige spelerscontracten is het weliswaar verboden om tv-partijen te spelen zonder toestemming van World Snooker. Maar de partij tussen Trump en Ding schijnt al georganiseerd te zijn vóór die strengere contracten in werking traden.

Hearn geeft toe dat de planning ongelukkig uitvalt, omdat de Brazil Masters kort na de Shanghai Masters staat geprogrammeerd, maar zegt dat het niet anders kon.

Dat feit, plus het gegeven dat er geen rankingpunten zijn te verdienen, zal voor veel toppers net te veel van het goede zijn geweest.

Ik begrijp dat spelers willen waken voor oververmoeidheid zo vroeg in het seizoen, ook al gezien de recente trip naar China, Thailand en Australië.

Toch is het hun verantwoordelijkheid om de snookersport verder te helpen ontwikkelen, juist in gebieden met zo veel potentieel als Zuid-Amerika.

Zonder al deze toppers verliest de Brazil Masters natuurlijk aanzien, al is het deelnemersveld nog steeds niet kinderachtig met spelers als Mark Selby, Ali Carter, Shaun Murphy, Stuart Bingham, Stephen Lee, Stephen Hendry en Steve Davis.

Jarenlang hebben de toppers terecht geklaagd dat er te weinig toernooien waren. Gaan ze nu al klagen dat het er te véél worden..?

Lees ook:Brazilië, ook (ooit) gastheer van de snookerwereld
Lees ook:Ding daagt Trump uit voor revanche WK-semifinale
Lees ook:Ding wint omstreden exhibition tegen Trump
Lees ook:Mark Selby als No. 1 geplaatst op Brazil Masters
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van augustus

Eén reactie op “Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren

  1. Jasha

    Er zijn inderdaad op korte termijn wel heel veel toernooien bij gekomen. Ik vind het prima dat spelers nu kiezen of ze een toernooi wel of niet spelen, uiteindelijk speel je toch voor jezelf en voor niemand anders. Als een speler denkt dat hij met vijf toernooien in een jaar genoeg rankingpunten en geld kan verdienen, moet hij dat zelf maar weten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.