Brazilië, ook (ooit) gastheer van de snookerwereld

Vandaag zijn nog één keer alle ogen in de (voetbal-)wereld gericht op Brazilië, als Duitsland en Argentinië er de finale van het WK spelen.

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat Brazilië ook gastheer was van een Main Tour-snookerevent. De Brazil Masters was een resultaat van de expansiedrang van World Snooker-baas Barry Hearn, maar kwam nooit echt van de grond.

Veel toppers zegden in 2011 af voor de eerste editie, en een tweede kwam er nooit.

…Ondanks Murphy’s 139 in de finale keerde de Brazil Masters nooit meer terug…

Hearn zwaaide net een jaar de scepter bij World Snooker toen hij met het eerste Main Tour-event ooit in Zuid-Amerika op de proppen kwam.

De Brazil Masters in september 2011 was een invitatietoernooi voor de top-12 maar had op termijn tot een volwaardig rankingtoernooi moeten uitgroeien.

Ondanks $4000 startgeld hadden velen geen trek in de verre reis: Mark Williams, John Higgins, Ding Junhui, Neil Robertson, Stephen Maguire, Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en Matthew Stevens bedankten voor de eer.

Tot grote woede van Hearn, uiteraard.

Ding en Trump maakten het overigens wel erg bont: zij reisden tegelijkertijd wél af naar China om daar een lucratieve tweekamp te spelen.

Het toernooi ging uiteraard wel door, maar de Braziliaanse fans liepen er – zeker in de eerste paar dagen – nou niet bepaald warm voor.

De toernooizege ging naar Shaun Murphy, die in zijn vier partijen in totaal slechts twee frames verloor, hoewel hij toch tegen Ricky Walden (4-1), Stephen Hendry (5-1) en – in de finale – Graeme Dott (5-0 inclusief 139 break) aantrad.

Lees ook:Sambaballen! Main Tour gaat volgend jaar naar Brazilië
Lees ook:Hearn woedend op toppers die Brazil Masters negeren
Lees ook:Ding wint omstreden exhibition tegen Trump
Lees ook:Mark Selby als No. 1 geplaatst op Brazil Masters
Lees ook:Ding daagt Trump uit voor revanche WK-semifinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.