Trump vloert Ding en bereikt WK-finale

Judd Trump heeft zich vanavond als eerste qualifier sinds Mark Selby in 2007 geplaatst voor de finale van het Betfred.com wereldkampioenschap.

Trump versloeg Ding Junhui in een aantrekkelijke partij met 17-15. De Chinees had nog met 14-15 voor gestaan en een goede kans op 14-16 laten liggen.

Trump won daarna drie frames op rij en rondde zijn zege af met zijn vierde century van de partij nadat Ding een riskante pot bij een 29-0 voorsprong had gemist.

…Ding strandt in het zicht van de haven, 15-17 voor Trump…

Trump kan de eerste qualifier worden die het WK wint sinds Shaun Murphy in 2005. Hij zal dan in de finale moeten afrekenen met Mark Williams of John Higgins.

Als Trump wint, is hij de eerste speler sinds Higgins in 1998 die het laatste rankingtoernooi vóór het WK wint en vervolgens ook wereldkampioen wordt.

Voor Trump was die toernooizege op het China Open van eminent belang. Die gaf hem veel zelfvertrouwen, wat zich meteen uitbetaalde in de Crucible.

Hij onttroonde de regerend wereldkampioen Neil Robertson en speelde daarna met Graeme Dott ook de verliezend finalist van vorig jaar naar huis.

Tegen Ding had Trump gisterochtend één teleurstellende sessie, die de Chinees in staat stelde een 9-7 voorsprong te nemen.

Later op de dag bracht Trump de stand weer in evenwicht en vanaf 12-12 hadden vanmiddag beide spelers beurtelings uitzicht op de overwinning.

Een troostprijs voor Ding is dat hij een 138 scoorde, waarmee hij zich naast Mark King aan kop van het highbreak-klassement nestelde.

Wordt 138 niet meer overtroffen, dan delen Ding en King de bonus van £10.000.

Met deze zege komt Trump in elk geval de top-10 van de wereldranglijst binnen: ook als hij de finale zou verliezen, komt hij op de negende plek.

Niet slecht voor de 21-jarige Engelsman, die het seizoen als 27e begon.

[picture Ding Junhui © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ding dendert over Dott heen met drie centuries
Lees ook:Shanghai Masters: Trump, Murphy ook in kwartfinales
Lees ook:WK: Ding en Bingham naar kwartfinales
Lees ook:WK: Murphy zet Trump op ruime achterstand
Lees ook:WK: Trump, Ding, Fu naar tweede ronde

2 reacties op “Trump vloert Ding en bereikt WK-finale

  1. Eddy

    Great! Nu nog even Williams door en dan krijgen we een leuke finale :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Holland Snooker

    Dat zal met Higgins ook wel lukken hoor, afwachten hoe Trump omgaat met het spel van Higgins/Williams. Het spel van Ding lag Trump erg goed, maar denk dat als Higgins/Williams hem in safety-duels kan dwingen het een heel moeilijk verhaal gaat worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.