WK: Murphy zet Trump op ruime achterstand

Shaun Murphy heeft vier frames voorsprong genomen op Judd Trump in de eerste kwartfinale op het Betfair wereldkampioenschap in Sheffield.

Murphy verloor weliswaar het openingsframe na een lang safety-gevecht maar was daarna in alle opzichten de betere speler. Hij begint straks op 6-2 aan de avondsessie.

In de andere kwartfinale staat Barry Hawkins met 5-3 voor tegen Ding Junhui.

world champs 2013 - murphy-trump 1st session

…Murphy neemt vroeg in de partij afstand van Trump, 6-2…

Murphy kende nochtans een shaky start. Hij miste vier eenvoudige pots in het eerste frame dat hij na een boeiend safety-duel uiteindelijk aan Trump moest laten.

Daarna won het spel van Murphy zichtbaar aan kwaliteit. Het zelfvertrouwen, vooral bij diverse long pots, straalde er vanaf. Met breaks van 68, 61 en 82 werd het 3-1.

Dat vormde een schril contrast met Trump, die niet in zijn ritme kwam. Hij oogde onzeker, had een potpercentage van slechts 78 en had het aan een uiterst zwakke verdedigingsstoot van Murphy te danken dat hij nog een tweede frame mocht bijschrijven.

Murphy profiteerde volop en scoorde in het slotframe nog een break van 76.

world champs 2013 - ding-hawkins 1st session

…Ding moet Hawkins in de eerste sessie een kleine voorsprong gunnen…

Op de andere tafel kende Hawkins, spelend in zijn eerste WK-kwartfinale, een vliegende start tegen Ding. Met breaks van 43 en 55 kwam hij vlot op 2-0.

Toen ontwaakte Ding. De Chinees antwoordde met 84, 56 en 43 om de score in zijn voordeel om te draaien. Daarna verloor hij de greep op de partij weer.

Hawkins zorgde er met breaks van 48, 51 en 70 voor dat hij vanavond met een kleine voorsprong kan beginnen. Dat zegt overigens nog niet zoveel: in zijn laatste partij – tegen Mark King – kwam Ding zelfs met 2-6 achter maar won uiteindelijk overtuigend.

[pictures Shaun Murphy & Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale
Lees ook:Hawkins verslaat Perry, maar ook hij mist de 147
Lees ook:WK: Murphy en Trump door naar kwartfinale
Lees ook:WK: O’Sullivan stuit op Trump in halve finale
Lees ook:Hawkins pakt finaleplaats Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.