Schot in omkopingszaak John Higgins

john higgins (small)Er komt heel langzaam schot in de omkopingszaak rond John Higgins: op 7 of 8 september vindt er een hoorzitting plaats.

Dat schrijft de onderzoekswebsite Sporting Intelligence, die zich vanaf het begin heeft vastgebeten in deze zaak.

Afgelopen vrijdag hebben alle betrokken partijen – behalve News of the World – met elkaar gesproken om een geschikte datum voor de zitting te vinden.

Het is onduidelijk hoe veel tijd Sport Resolutions UK ná die zitting nog nodig heeft om tot een uitspraak te komen.

Sporting Intelligence doet overigens nog een andere opmerkelijke onthulling in deze zaak.

Zo zou News of the World onlangs hebben geprobeerd een deal te sluiten met Higgins en zijn manager Pat Mooney.

Het dagblad zou de volledige, onbewerkte video-opnames uit Kiev ter beschikking stellen aan de onderzoekers, op voorwaarde dat Higgins en Mooney een papier ondertekenen waarop staat dat zij géén rechtszaak tegen de krant zullen beginnen.

De ongemonteerde videobeelden zouden ontlastend kunnen werken.

Toch hebben Higgins en Mooney geweigerd zo’n document te ondertekenen. Zij willen het recht behouden om bij vrijspraak de krant te kunnen aanklagen.

Voor wie (nog steeds) niet weet waar het in de zaak Higgins om gaat, raad ik aan dit, dit en dit artikel te lezen. Hoef ik het hier niet meer uit te leggen.

Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij
Lees ook:Krant knoeide volop met Higgins-video
Lees ook:“Uitspraak is overwinning voor de journalistiek”
Lees ook:“Higgins wilde wedden op eigen verlies WK-finale 2009″
Lees ook:Zomernieuws (2): Higgins, wildcards, Pink Ribbon, Afrika

6 reacties op “Schot in omkopingszaak John Higgins

  1. Ruud Klarenbeek

    Is een slechte zaak dat dit alles zo lang duurt. Het begin van het komende seizoen word hierdoor beïnvloedt en dat is niet goed voor de sport en JH, schuldig of onschuldig.
    Zorgvuldigheid is natuurlijk extreem belangrijk maar het duurt naar mijn idee te lang voor deze zaak tot een einde gebracht word.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Ik heb het laatst ook al gemeld dat ik niet zo geloof in de schuld van John Higgins.En het feit dat de onbewerkte beelden door News of the World niet worden vrijgegeven,tenzij John Higgins een of ander formulier ondertekend,zegt mij genoeg.En waarom dit allemaal zo lang moet duren is mij een raadsel.Zolang Higgins geschorst is mag hij geen toernooien spelen en kan hij dus geen ranking-punten halen.Dit zorgt dan voor een duikeling op de wereld-ranking die voor een speler van het kaliber John Higgins geen goede zaak is.Je kan je toch niet voorstellen dat deze geweldige speler straks kwalificatie-wedstrijden moet spelen voor de toernooien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Terechte vraag Martin, die ik hier eerder ook al stelde: wat gebeurt er eigenlijk ALS Higgins vrijgesproken mocht worden? Feitelijk is hij dan onschuldig geschorst geweest en heeft hij ten onrechte een boel rankingpunten niet kunnen verdienen.
      Daar is achteraf gewoon geen eerlijke oplossing meer voor te bedenken, lijkt me. Met alleen de starterpunten doe je Higgins te kort, maar geef je hem méér compensatie dan is dat weer oneerlijk voor zijn concurrenten die er wél voor hebben moeten spelen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Snookermaatje

    Als hij helemaal onschuldig zou zijn zouden we hem allang gezien hebben met statements van zijn kant. Je laat dit toch niet over je kant als je er zo ingeluisd wordt. Volgens mij ligt de waarheid ergens in het midden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Higgins heeft in het begin toch wel statements afgegeven, zie:
      http://bit.ly/bDJbtf
      Ik begrijp wel dat Higgins zich verder koest houdt in de media zo lang er een strafzaak tegen hem loopt.
      Ben het wel met je eens dat de waarheid (als die al ooit echt boven tafel komt) in het midden zal liggen. Helemáál vrijuit gaat Higgins niet, want feit is hoe dan ook dat hij niet meteen de WPBSA heeft gewaarschuwd na die vermeende omkopingspoging in Kiev terwijl hij daartoe wel verplicht was volgens de regels van World Snooker.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Snookermaatje

    Als je zo’n filmpje van jezelf ziet waarbij blijkt dat alles in een andere context is geplaatst wordt je toch pisnijdig, ik zou dat wel zijn. En wat Higgins doet is eerder smoesjes bedenken en uitwegen zoeken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.