Zomernieuws (2): Higgins, wildcards, Pink Ribbon, Afrika

logo-blogNu onze jongens op het WK voetbal in Zuid-Afrika die groep E wel in de pocket hebben, is het tijd voor een paar updates vanaf het snookerfront.

In deze tweede aflevering van de tijdelijke rubriek Zomernieuws komen vier onderwerpen aan bod.

> Het officiële onderzoek naar John Higgins’ mogelijke betrokkenheid bij match-fixing loopt nog. Maar de journalistieke onderzoekssite Sporting Intelligence komt met enkele opmerkelijke bevindingen nadat ze de kwestie opnieuw door deskundigen heeft laten bekijken.

Zo zou dagblad News of the World, dat Higgins en zijn manager Pat Mooney in de val lokte, de volledige en onbewerkte opnames van het gesprek niet aan World Snooker hebben afgestaan.

Dat maakt het bijna onmogelijk om objectief te achterhalen wat Higgins en Mooney nu feitelijk hebben gezegd.

Uit onderzoek van de opnames door geluidsspecialisten blijkt volgens de site, dat veel uitspraken van Higgins en Mooney zijn geknipt en in een andere volgorde weer aan elkaar geplakt.

Overigens zou News of the World bezig zijn met nóg een omkopingsverhaal uit het profsnooker, maar daar om onbekende redenen nog niet over hebben gepubliceerd.

Leestip: hier vind je het hele artikel van Sporting Intelligence.

> Zoals eerder in de comments door MLD aangehaald, heeft World Snooker de groep van 96 Main Tour-spelers voor komend seizoen definitief samengesteld – en (de te jonge) Luca Brecel zit er niet bij.

Het was al bekend dat Reanne Evans een plek op de tour krijgt. De resterende wildcards zijn nu toegekend aan Xiao Guodong, Igor Figueirado en (alweer…) Patrick Einsle.

Duidelijk dat Barry Hearn er een ander beleid op nahoudt dan zijn voorganger Sir Rod Walker, die de wildcards afgelopen seizoen gebruikte om uitgerangeerde profs als David Gray aan boord te houden.

Leestip: hier bij World Snooker zie je de officiële lijst van Main Tour-spelers.

> Een boel snookerprofs speelt dezer dagen in de gloednieuwe South West Snooker Academy, die volgens Jimmy White op precies 147 mijl afstand van zijn woning ligt.

Ze spelen het eerste Pink Ribbon pro-am tournooi, bedoeld om geld in te zamelen voor de bestrijding van borstkanker. Het event is een initiatief van On Q Promotions-chef Paul Mount, die zijn zus op 39-jarige leeftijd aan borstkanker verloor.

Ze zijn daar inmiddels gevorderd tot de kwartfinales. Judd Trump baarde eerder in het toernooi opzien toen hij op weg was naar een maximumbreak, maar uitgerekend pink miste…

Leestip: hier toernooi-info, daar uitslagen.

> Op de Asian Games gebeurt het al langer, maar nu zal snooker ook op de African Games als sporttak worden toegelaten.

Volgend jaar vindt in Mozambique de Afrikaanse Olympiade plaats, en dan maken snooker en diverse andere keusporten volwaardig deel uit van het programma.

Leestip: hier lees je er meer over.

Lees ook:Schot in omkopingszaak John Higgins
Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij
Lees ook:Krant knoeide volop met Higgins-video
Lees ook:John Higgins voorlopig geschorst wegens omkoping (update)
Lees ook:“Higgins wilde wedden op eigen verlies WK-finale 2009″

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.