Hearn: Carrière Higgins voorbij als beschuldiging klopt

logo World Snooker (small)De snookercarrière van John Higgins is waarschijnlijk voorbij als de beschuldiging van omkoping aan zijn adres blijkt te kloppen.

Dat zegt WPBSA-baas Barry Hearn op Sporting Life, de site van de Engelse Press Assiociation.

“Basically that this is in my view such a level that if the allegations are found, then obviously his whole career is in doubt”, aldus Hearn.

De voorzitter van de wereldsnookerbond zegt dat hij zondag een telefoontje van een huilende Higgins heeft gekregen. Die zou de omstandigheden waaronder hij werd geflimd hebben betreurd en zou ook zijn onschuld hebben benadrukt.

“Ik heb met niemand medelijden. Hoe zeer ik John ook een aardige jongen vind, hier staat onze sport op het spel”, aldus Hearn.

“Elke straf stuurt een boodschap de wereld in: dit is een internationale sport, dit zijn de regels, en die overtreed je niet”, zegt de hoogste baas van de snookersport.

Hearn is persoonlijk bevriend met Higgins en diens manager Pat Mooney. Die was afgelopen vrijdag ook bij het gewraakte gesprek in Kiev aanwezig. Hij trad gisteren meteen af als bestuurslid van de WPBSA.

Toch speelt persoonlijke vriendschap geen enkele rol in affaires als deze, stelt Hearn.

“Ik heb hem duidelijk gemaakt dat er zeer zware sancties volgen als de strafcommissie van de WPBSA de beschuldigingen bewezen acht”, zegt Hearn.

Hij zette Higgins gistermiddag zonder pardon op non-actief totdat een eigen onderzoek van de WPBSA, geleid door het nieuwe bestuurslid David Douglas, duidelijk heeft gemaakt wat er nu echt is voorgevallen.

Higgins zei in een eerste reactie dat hij nooit aan match-fixing heeft gedaan maar dat hij het aanbod om opzettelijk een paar frames te verliezen niet had afgewezen uit angst voor de Russische maffia.

De Britse krant News of the World publiceerde gisteren een filmpje waarop Higgins en Mooney in een hotellobby in Kiev zitten en Higgins schijnbaar toezegt een viertal frames te zullen verliezen tegen een beloning van  €300.000.

Ter vergelijking: Graeme Dott of Neil Robertson krijgt vanavond een cheque ter waarde van omgerekend €264.000 voor het winnen van de wereldtitel…

Lees ook:“Higgins had mij meteen moeten bellen”, zegt Hearn
Lees ook:Hoort Hearn zèlf wel in het WPBSA-bestuur thuis?
Lees ook:John Higgins voorlopig geschorst wegens omkoping (update)
Lees ook:Graeme Dott breekt met manager Pat Mooney
Lees ook:Krant geeft alle Higgins-tapes vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.