Graeme Dott breekt met manager Pat Mooney

graeme dott (small)De omkoopaffaire rond John Higgins en Pat Mooney heeft Graeme Dott doen besluiten per direct alle banden met Mooney en diens managementbureau FSTC te verbreken.

“Naar aanleiding van de mediaberichten afgelopen week betreffende de heer Pat Mooney heb ik mijn contract met Pat Mooney en FSTC Management met onmiddellijke ingang beëindigd”, zegt Dott vandaag in een persverklaring.

“Ik zal in de toekomst geen zaken meer doen met deze partijen”, aldus de Schot, die afgelopen maandag de finale van het Betfred.com wereldkampioenschap verloor van Neil Robertson.

Higgins wordt ervan verdacht vorige week te hebben ingestemd met het opzettelijk verliezen van vier frames in de World Series of Snooker komend najaar tegen een beloning van €300.000.

Het bleek echter te gaan om een valstrik, opgezet door twee undercover-journalisten van een Britse krant, die het verhaal met video afgelopen zondag publiceerde.

Higgins, die net weer was teruggekeerd op de nummer 1-positie op de wereldranglijst, werd hangende een onderzoek van de WPBSA voorlopig geschorst.

De Schot heeft aangegeven dat hij uit angst instemde met match-fixing omdat hij meende met de Russische maffia van doen te hebben.

Mooney was aanwezig bij het gewraakte gesprek dat zijn cliënt Higgins met de vermeende omkopers had. Mooney trad in het weekend al terug uit het WPBSA-bestuur.

Het interne onderzoek van de WPBSA naar deze affaire loopt op volle toeren en gaat enkele weken duren.

Lees ook:“Higgins wilde wedden op eigen verlies WK-finale 2009″
Lees ook:John Higgins voorlopig geschorst wegens omkoping (update)
Lees ook:World Snooker heeft vervanger Higgins al klaarstaan
Lees ook:Fernandez geschorst, Selt betaald boete
Lees ook:John Sutton geschorst in afwachting van onderzoek

2 reacties op “Graeme Dott breekt met manager Pat Mooney

  1. John-Gotti-Corleone-Montana-Soprano-Higgins

    Holy-lil’-bean,he-has-been-the-most-corrupted-player-for-the-last-three-seasons.Mooney-didn’t-even-want-to-manage-this-mouse,it’s-because-of-me(John’Mobfather’Soprano-Higgins)-that-Mooney-offered-him-a-contract-and-now-he’s-acting-like-his-dookie-doesn’t-stink…get-out-of-here-Graeme-and-help-us-out-of-this-tricky-situation-instead-of-playing-run-and-hide,which-won’t-help-as-the-mob-will-definitely-find-you!!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. jha

      Dit is pas echt zielig

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.