Björn Haneveer stopt met profsnooker

Vóór dit seizoen overwoog hij het al, nu heeft hij de knoop doorgehakt: Björn Haneveer stopt volgende week definitief met professioneel snooker.

Het PTC-toernooi in Antwerpen, waar hij komende zaterdag tegen Jimmy White speelt, wordt zijn allerlaatste toernooi als Main Tour-speler.

In Het Belang van Limburg legt de 35-jarige Haneveer uit dat het voor hem als subtopper (en vader) financieel niet langer haalbaar is om op de Main Tour te blijven spelen.

…Haneveer, hier tijdens het China Open in 2010, stopt met profsnooker…

Aan de Belgische krant vertelt Haneveer:

“Ik voorspelde het meteen toen Barry Hearn vorig jaar zijn hervormingen aankondigde. Met twaalf extra tornooien is er wel meer prijzengeld te winnen maar ook je onkosten stijgen enorm. Als je dan ook nog eens een gezin te onderhouden hebt, dan kan dat alleen door het snooker te combineren met een job. Als ik niet ergens ter wereld een tornooi speel, ben ik dus ook schrijnwerker. Van trainen komt dan niets meer in huis en dus zakt je niveau.”

Haneveer twijfelde al over doorgaan na afloop van het vorige seizoen, toen hij zich dankzij zijn goede prestaties op het PTC-circuit op de Main Tour wist te handhaven.

Dit seizoen verliep voor de Vlaming echter totaal niet naar wens: door een slepende schouderblessure stond hij sinds eind juli aan de kant.

Afgelopen zondag kon hij eindelijk zijn rentree maken in de kwalificatie voor het UK Championship. Hij verloor zijn eerste partij tegen Tian Pengfei met 4-6.

“Niet eens zo slecht als je weet dat hij acht uur per dag traint. Dat is bijna evenveel als ik het afgelopen jaar”, aldus Haneveer in Het Belang van Limburg.

Haneveer, die zegt nog niet te weten of hij wel op nationaal niveau in België actief zal blijven, speelde ruim 15 jaar op de Main Tour. Verder werd hij twee keer Europees kampioen en won hij in 2001 goud en in 2005 brons op de World Games.

[picture Björn Haneveer © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Luca Brecel breekt met coach Moermans
Lees ook:Haneveer ook volgend jaar op Main Tour
Lees ook:Björn Haneveer blijft “waarschijnlijk” op Main Tour
Lees ook:Interview: Björn Haneveer wil naar top-48
Lees ook:Show me the money

4 reacties op “Björn Haneveer stopt met profsnooker

  1. Dutchnugget

    Jammer maar begrijpelijk dat hij stopt.
    Ik hoop dat hij nog wel bij Eurosport kommentator blijft.
    Ik wens hem succes in het verdere leven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Haneveer gaat zelfs méér commentaar geven bij het snooker op Eurosport.

        /   Beantwoorden  / 
  2. RuudK

    Bjorn is jarenlang een groot ambassadeur geweest voor de snookersport in België. Jammer dat hij deze beslissing moet nemen maar erg begrijpelijk.

    Nu maar hopen dat Luca in zijn voetsporen kan treden en voor Nederland dat we hier maar iemand mogen krijgen die de stap naar de main tour kan maken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Goetje

    Jammer, maar inderdaad begrijpelijk. Suc6 verder Björn!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.