Show me the money

snooker symboolfotoGeld is niet alles in het leven – tenzij je snookerprof bent. Na dit seizoen beslist het gewonnen prijsgeld wie op de Main Tour mag blijven en wie niet.

Alleen de 64 beste verdieners over de seizoenen 2012-’13 en 2013-’14 plus de spelers die nu zijn gestart met een tweejarig ticket spelen ook in 2014-’15 op het hoogste niveau.

Prosnookerblog heeft de uitgangspositie voor dit seizoen in kaart gebracht.

En wat blijkt? Luca Brecel staat 58e en zou dus op de Main Tour mogen blijven.

Brecel dankt die relatief hoge klassering vrijwel uitsluitend aan het bereiken van de kwartfinales op het UK Championship, een van de bestbetaalde toernooien.

Neil Robertson staat aan kop van de prijsgeld-ranking: hij verdiende afgelopen seizoen £280.415, dat is £8000 meer dan nummer twee Judd Trump.

Mark Selby is derde met £254.872 en Ronnie O’Sullivan vierde, die zijn totale prijsgeld van £250.000 verdiende op één enkel toernooi, het wereldkampioenschap. WK-finalist Barry Hawkins staat vijfde met circa 10 mille minder dan O’Sullivan.

Aan dit overzicht van Prosnookerblog wordt de komende ruim elf maanden dus het prijsgeld van het net gestarte seizoen toegevoegd. Wordt vervolgd!

Lees ook:Luca Brecel verdient meer dan Jimmy White
Lees ook:Selby meeste punten, O’Sullivan meeste geld
Lees ook:Ding grootverdiener, Brecel in top-64
Lees ook:Nieuwe ranking: Dag punten, hallo prijsgeld
Lees ook:Nieuwe ranglijst: prijsgeld in plaats van punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.