Ding grootverdiener, Brecel in top-64

China Open-kampioen Ding Junhui heeft in de (bijna) afgelopen twee Main Tour-seizoenen het meeste prijsgeld van alle profspelers verdiend.

Ding potte sinds medio 2012 £694.671 bij elkaar, bijna £70.000 meer dan nummer 2 Neil Robertson, die op de punten-ranglijst nog wél de nummer 1 is vóór Ding. Nummer 3, Mark Selby, staat al £220.000 achter op Ding.

Opvallend is de positie van Ronnie O’Sullivan: op de prijsgeld-ranking is hij 6e, op de punten-ranking 33e. Dat komt natuurlijk door zijn beide WK-zeges.

china open 2014 - ding-robertson 1st session

…Ding wint het China Open en gaat aan kop van de prijsgeld-ranking…

Zoals bekend vervangt deze prijsgeld-ranking met ingang van komend seizoen de traditionele punten-ranglijst, die helemaal verdwijnt. De prijsgeld-ranking is nu al medebepalend voor wie ook volgend seizoen op de Main Tour mag blijven.

Luca Brecel heeft zijn plek al veiliggesteld, en wist door zijn achtste finales op het China Open nu ook nét de top-64 binnen te dringen, als 64e, met £43.850.

Houdt hij die positie tijdens het WK vast, of verbetert hij zich verder, dan behoudt Brecel in de ranking van 2014-’15 zijn reeds gewonnen prijsgeld.

Bovendien heeft hij dan het voordeel, dat hij in de eerste ronde van toernooien met een flat draw een speler met een ranking tussen 65 en 128 zal treffen.

De volledige prijsgeld-ranking vind je bij World Snooker.

[picture Ding Junhui © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:Luca Brecel verdient meer dan Jimmy White
Lees ook:Nieuwe ranglijst: prijsgeld in plaats van punten
Lees ook:Selby meeste punten, O’Sullivan meeste geld
Lees ook:Robertson niet blij met prijsgeld-ranking
Lees ook:China Open: Brecel tegen wildcard Yuan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.