Haneveer ook volgend jaar op Main Tour

Bjorn Haneveer (close)Nu de kwalificatie voor het Betfred.com wereldkampioenschap op haar einde loopt, is het tijd om de rekenmachines tevoorschijn te halen. Wie blijft op de Main Tour, en wie valt af?

Om maar meteen met het goede nieuws te beginnen: Björn Haneveer heeft een voortreffelijke prestatie geleverd in zijn eerste seizoen terug op het hoogste niveau door zijn plek op de Main Tour ook voor komend seizoen te behouden!

De 33-jarige Vlaming staat momenteel 62e op de provisional ranking. In theorie zouden alleen Zhang Anda en James Wattana hem nog kunnen inhalen.

In dit (zeer onwaarschijnlijke) worst case-scenario eindigt Haneveer nog altijd als 64e, precies genoeg om zijn Main Tour-ticket met een seizoen te verlengen.

Haneveer heeft trouwens kans zijn positie nog verder te verbeteren. Later deze maand doet hij immers mee aan de eindronde van de China Open.

Een puike prestatie van de Vlaming, die bovendien als voordeel heeft dat hij volgend seizoen de eerste kwalificatieronde van de rankingevents mag overslaan.

Haneveer hoeft dan dus nog slechts drie in plaats van vier partijen te winnen om zich voor een hoofdtoernooi te plaatsen.

Wie zijn verder de gelukkigen? Jimmy White heeft zich opnieuw weten te redden. Hij speelde een matig seizoen, sloeg het UK Championship helemaal over, maar eindigt dankzij zijn punten van vorig jaar nog net boven Haneveer als 60e.

En uiteraard Tony Drago, die na één jaar weer terugkeerde en schitterende resultaten haalde. De Maltees staat (voorlopig) 54e.

Beduidend minder goed verging het dus John Parrott en David Gray, maar met David Roe verdween nóg een ervaren speler van de Main Tour.

Verder heeft Thepchaiya Un-nooh als amateurwereldkampioen mogen ondervinden dat de overstap naar de profs een enorme omschakeling betekent. Hij staat 78e.

Kijk hier voor de provisional ranking, en hier voor de één-jaar-ranking, waarvan de beste acht die niet in de top-64 staan, ook op de Main Tour mogen blijven.

Lees ook:Higgins voelt hete adem van O’Sullivan
Lees ook:Haneveer zakt naar 63e plek op wereldranglijst
Lees ook:Björn Haneveer blijft “waarschijnlijk” op Main Tour
Lees ook:Ni hao! Haneveer plaatst zich voor China Open
Lees ook:Haneveer trekt zich terug uit Shanghai Masters (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.