Ni hao! Haneveer plaatst zich voor China Open

bjorn haneveer (klein)Björn Haneveer kan zijn ticket naar Peking boeken! De Vlaming behaalde vanavond in Prestatyn een knappe 5-2 overwinning op Matthew Stevens in de laatste kwalificatieronde van de Sanyuan Foods China Open.

Het is voor de eerste keer sinds zijn terugkeer op de Main Tour dit seizoen dat Haneveer zich weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi van een rankingevent.

Daarvoor moest Haneveer vier partijen op rij winnen. Eerder deze week deed hij dat al tegen Thepchaiya Un-nooh, David Roe en Stuart Pettman.

Plaatsing voor de China Open geeft tevens een boost aan Haneveers kansen om ook volgend seizoen op de Main Tour te mogen uitkomen. Na de China Open staat alleen het wereldkampioenschap nog op het programma.

Haneveer opende met een break van 94 en won ook de volgende twee frames voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Stevens, voormalig Masters- en UK Championship-winnaar, antwoordde met een serie van 117.

Na het interval verkleinde Stevens zijn achterstand tot 3-2, voordat Haneveer twee zwaarbevochten frames in de wacht sleepte, 5-2.

Opmerkelijk dat behalve Haneveer ook James Wattana (vandaag 5-1 tegen Joe Swail) en Tony Drago (5-2 tegen Stephen Lee) het kunststukje voltooiden om vanuit de eerste kwalificatieronde het eindtoernooi te halen.

Overigens zal Haneveer in Peking eerst een wildcard-ronde tegen een lokale speler moeten winnen voordat hij het in de eerste ronde van de China Open mag opnemen tegen een speler uit de top-16.

Volgens Global Snooker zou dat dan Marco Fu zijn, maar de website zelf meldt dat dit speelschema nog niet officieel bevestigd is.

Kijk hier voor de plaatsing van de top-16 spelers in het hoofdtoernooi, dat van 29 maart tot en met 4 april wordt gespeeld.

Lees ook:Pittige klus voor Haneveer in wildcard-ronde China Open
Lees ook:Stevens laatste horde voor Haneveer
Lees ook:Strop voor China Open: Wenbo niet naar Peking
Lees ook:Haneveer zakt naar 63e plek op wereldranglijst
Lees ook:Haneveer ook volgend jaar op Main Tour

7 reacties op “Ni hao! Haneveer plaatst zich voor China Open

    1. Rene

      Bjorn moet dan trouwens tegen Marco Fu

        /   Beantwoorden  / 
    2. Eric Willemsen

      René, op een andere pagina schrijft Global Snooker zelf dat de zes qualifiers met de laagste ranking (en daar is Björn er één van) eerst een voorronde spelen tegen zes lokale wildcards. Kijk maar hier: http://www.global-snooker.com/China-Open-2010-Beijing-results.asp

      Dat kan best kloppen, was vorig jaar bij de China Open ook zo. En ik wil niet op de zaken vooruitlopen, maar die Chinese wildcards zijn niet te onderschatten. Vorig jaar wonnen zij vier van die zes partijen. Onder anderen Judd Trump en Michael Holt vlogen er toen in de wildcard-ronde uit.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rene

        Je hebt gelijk Eric.
        Dan klopt de ‘Draw’op de link die ik gaf niet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Die draw klopt misschien wel, hij is dus alleen een beetje voorbarig. ;-)

            /   Beantwoorden  / 
  1. Joris

    Gefeliciteerd Bjorn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

    Knap werk van Haneveer. Als hij dit volhoudt hebben we over 2 jaar twee Belgen op de main tour ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.