Pittige klus voor Haneveer in wildcard-ronde China Open

logo-china-openBjörn Haneveer won vorige week vier partijen op rij om zich te plaatsen voor de Sanyuan Foods China Open. Hij zal echter nóg een lastige klip moeten omzeilen voordat hij daadwerkelijk in het hoofdtoernooi mag aantreden.

Haneveer zal in de wildcard-ronde op 29 maart in Peking namelijk eerst Yu Delu moeten zien te verslaan. En dat belooft allesbehalve een makkie te worden.

Delu werd eind vorig jaar derde op het IBSF wereldkampioenschap in India en won zilver op de East Asian Games in Hong Kong. En hij heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om wildcards.

De 22-jarige Chinees deed al vier keer eerder mee in de wildcard-ronde van de China Open, en wist daarvan drie keer het hoofdtoernooi bereiken.

Zo schakelde hij in 2006 Andrew Norman uit, een jaar later Joe Jogia en vorig jaar Rod Lawler. Haneveer is dus gewaarschuwd.

De organisatie in Peking heeft in totaal acht wildcards uitgedeeld: China krijgt er zes, Thailand en India elk een.

De winnaar van de partij tussen Haneveer en Delu neemt het in de eerste hoofdronde op tegen Marco Fu. Overigens speelden Delu en Fu onlangs nog tegen elkaar op de East Asian Games. Delu won toen met 4-1…

Kijk hier voor het volledige speelschema van de China Open.

Lees ook:Foei, slechte generale voor Fu!
Lees ook:Ni hao! Haneveer plaatst zich voor China Open
Lees ook:Pittige wildcard-ronde voor Jimmy White in China
Lees ook:Mark Davis eerste slachtoffer in wildcard-ronde
Lees ook:China rolt rode loper uit voor snookersterren

2 reacties op “Pittige klus voor Haneveer in wildcard-ronde China Open

  1. Martijn

    Zo’n vliegticket is natuurlijk best prijzig en dan sta je nog niet eens bij de laatste 32. Weet iemand hoe dat financieel opgelost wordt? 100% op kosten van Bjorn of betaald de toernooiorganisatie mee (zij dringen tenslotte aan op zo’n extra wild card ronde neem ik aan).
    Zo zijn er ook vaak partijen die normaal in Pontins gespeeld worden die, omdat het tegen een chinees is, ook maar even helemaal daar wordt gespeeld. Dus omdat je loot tegen een chinees moet je een partij die je normaal om de hoek speelt, helemaal in china spelen. Is daar compensatie voor?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Misschien één hotelovernachting meer, maar qua vliegticket zijn er volgens mij geen extra kosten verbonden aan een wildcard-partij, die één dag voor het hoofdtoernooi plaatsvindt. Haneveer zou immers toch al naar Peking reizen, dus daar zal hij ook geen “compensatie” voor krijgen, neem ik aan.

    Ik meen wel eens gelezen te hebben dat je als qualifier in ieder geval de rankingpunten en het prijsgeld van de eerste ronde krijgt, ook als je al in de wildcard-ronde wordt uitgeschakeld.

    En die andere vraag kun je ook omdraaien: worden Chinese spelers financieel gecompenseerd omdat zij helemaal naar Wales moeten reizen om zich te kwalificeren voor een toernooi dat bij hen om de hoek (in China dus) plaatsvindt?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.