Strop voor China Open: Wenbo niet naar Peking

logo-china-openDe Sanyan Foods China Open zal het volgende maand met slechts twee deelnemers uit eigen land moeten doen. Tenzij er uit die rare wildcard-ronde nog een paar lokale spelers doostromen.

Alleen Ding Junhui en Marco Fu zijn verzekerd van een startbewijs in Peking. Liang Wenbo slaagde er vandaag niet in om zich bij dit duo te voegen. Hij verloor in de laatste kwalificatieronde verrassend ruim van Andrew Higginson, 5-2. Na een 2-2 tussenstand scoorde Higginson breaks van 73, 71 en 95.

Na zijn sublieme start van het seizoen is Wenbo de afgelopen maanden het successpoor een beetje bijster geraakt. Vorige maand miste de Chinees ook al het eindtoernooi van de Welsh Open door een onverwachte nederlaag in de qualifiers tegen Michael Judge.

Wel naar Peking gaat Graeme Dott, die Ken Doherty met 5-2 versloeg. Dott had Doherty ook vorige maand al geklopt in de kwalificatie voor de Welsh Open. Toen werd het 5-3.

Mike Dunn zette Steve Davis de voet dwars, 5-3. Het was een prikkelend duel, omdat Davis de plek van Dunn in het WPBSA-bestuur heeft ingenomen nadat deze in december was weggestemd.

Judd Trump plaatste zich overtuigend voor het hoofdtoernooi. Hij scoorde breaks van 77, 100 en 114 op weg naar een 5-1 zege op Tom Ford, die zijn enige frame trouwens ook met een century wist te winnen.

Later vandaag spelen onder anderen nog Björn Haneveer tegen Mathhew Stevens en Stephen Lee tegen Tony Drago.

Lees ook:China Open: Haneveer tegen amateurwereldkampioen 2008
Lees ook:China Open: Brecel laat 3-0 voorsprong schieten
Lees ook:Routiniers struikelen in kwalificatie Haikou World Open
Lees ook:Davis en Doherty blijven bobo’s, Dunn niet gekozen
Lees ook:Welsh Open: Jimmy White exit, Steve Davis nét door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.