Luca Brecel breekt met coach Moermans

snooker-symboolfotoLuca Brecel en zijn coach Danny Moermans hebben deze week hun samenwerking beëindigd, zo lezen we op de website van het 14-jarige Vlaamse toptalent. Het initiatief tot de breuk kwam van het begeleidingsteam van Brecel omdat het tussen de speler en de coach niet meer klikte.

Ook Moermans zelf vond het beter om te stoppen, zo vertelt hij in het Het Belang van Limburg: “Als ik met iemand samenwerk, verwacht ik honderd procent bezieling en dat miste ik steeds meer.”

Volgens het team van Brecel was het “een zeer moeilijke beslissing (…) Het heeft zeer zeker niets te maken met zijn kwaliteiten als coach.”

Onder Moermans pakte Brecel in maart de Europese titel voor spelers tot 19 jaar.

In Het Belang van Limburg zegt Luca’s vader Carlo Brecel: “Luca heeft heel veel aan Danny te danken, onze band is altijd heel intens geweest (…) Op een bepaald moment klikt het niet meer (…) Luca geeft zich wel degelijk nog honderd procent voor zijn sport, maar voelde zich niet meer goed bij Danny’s aanpak.”

Het breekpunt in de samenwerking was volgens de coach Brecels succesvolle optreden bij de World Series of Snooker in Portugal afgelopen mei. Brecel won toen onder anderen van Jimmy White en Ken Doherty.

Daarna, aldus Moermans, “ging het engagement steeds achteruit (…) De resultaten werden er niet beter op.”

Het dieptepunt kwam afgelopen weekend, toen Brecel met 3-2 verloor van veteraan Rudy Reekmans in zijn eerste partij van de Limburgse A-ranking. “Er moet een kentering komen, daarom was het beter de samenwerking te stoppen”, zegt Moermans, die wel aanblijft als jeugdcoach van het gewest Limburg.

Het is op basis van mediaberichten altijd gevaarlijk om te speculeren over de ware redenen en achtergronden van zo’n breuk. Ik kan me in elk gevoel goed voorstellen dat de chemie op een gegeven moment is uitgewerkt, wat op zich niets zegt over de bezieling van Brecel of de kwaliteiten van Moermans.

Brecel komt nu op een leeftijd die mogelijk riskant is. Als 14-jarige kan hij natuurlijk best andere interesses krijgen die niet bevorderlijk zijn voor de verdere opbouw van zijn succesvolle snookercarrière.

Het is voor Brecel, en voor de snookersport in de lage landen, te hopen dat hij met een nieuwe coach weer een volgende stap vooruit in zijn loopbaan kan zetten.

Lees ook:Brecel weer terug bij coach Moermans
Lees ook:Coach breekt met Björn Haneveer
Lees ook:Brecel stapt over naar het topteam van Grove
Lees ook:Chris Henry wordt Luca Brecel’s nieuwe coach
Lees ook:Luca Brecel weg bij 110sport

Eén reactie op “Luca Brecel breekt met coach Moermans

  1. Eric Willemsen

    Ter aanvulling: Luca’s vader Carlo Brecel heeft zojuist op het Belgische Snookerforum.be laten weten dat “het zijn wel degelijk wij als ouders in samenspraak met Luca die de samenwerking met Danny hebben stopgezet en de reden daarvan is strikt persoonlijk”. Waarvan akte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.