Brecel stapt over naar het topteam van Grove

Luca Brecel heeft getekend bij de bekende snookermanager Django Fung. Hij komt hiermee in dezelfde stal als Judd Trump, Oliver Lines en Neil Robertson. 

In het Limburgse dagblad “Het belang van Limburg” vertelt Brecel het volgende over deze stap:

(c) Monique Limbos

“Ik kijk er al naar uit om met hen te trainen in Londen”, zegt een enthousiaste Brecel.

Overmorgen wordt met de Paul Hunter Classic in Fürth het professionele snookerseizoen hervat. Brecel treft in de eerste ronde Liam Highfield, de Engelsman, die hem vijf maanden geleden nog de weg naar het Crucible versperde. “Natuurlijk wil ik revanche”, glimlacht Brecel. “Ik voel me na een lange vakantie heel fris en kreeg een stevige boost door het contract met Django Fung. Ik praatte al erg vaak met hem tijdens tornooien, hij vindt altijd de juiste woorden om me scherp te krijgen. Django werkte met de allergrootsten, zelfs Ronnie O’Sullivan zat vijf jaar bij hem. Dan ken je de kneepjes van het vak. Ik zal ook op regelmatige basis naar Django’s club in Romford (Oost-Londen) trekken om er te trainen met onder meer Judd Trump, Matthew Selt en Oliver Lines.”

Ook Londenaar Fung zelf is enthousiast over de nakende samenwerking. “Ik probeerde Luca al op zijn zestiende vast te leggen en ben blij dat het er vijf jaar later eindelijk van gekomen is. Je hebt goeie spelers en je hebt natuurtalenten. Luca zit in die laatste groep. Ons doel is om Luca binnen de 18 maanden in de top 16 van de wereld  te loodsen en een toptornooi te doen winnen. Hij heeft daar de kwaliteiten voor.”

“Het voordeel van trainen met toppers is dat je de zwakheden in je spel veel sneller aan de oppervlakte komen. Ik observeer mijn spelers voortdurend tijdens de trainingen en probeer dan met hen die mindere kantjes weg te werken.”

Lees ook:Oliver Lines: eerste stap in voetspoor van pa
Lees ook:Judd Trumps stekelige modestatement
Lees ook:Bingham uitgeroepen tot speler van het jaar
Lees ook:UK Championship 2015 programma dag 5
Lees ook:SnooKort: Vader en zoon samen op Main Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.